ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν παίζουμε με το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία»

δεν-παίζουμε-με-το-δικαίωμα-των-εργαζ-198074

Αγωνιστικό κάλεσμα, ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απηύθυναν χθες οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι θέλει να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, και προειδοποίησε ότι αν επιχειρηθεί να επανακατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή, αυτό θα είναι casus Belli για την εργατική τάξη.

«Δεν παίζουμε με το δικαίωμα στην απεργία. Σε αυτή την κινητοποίηση συγκρούονται δύο λογικές. Από τη μία πλευρά αυτή της κυβέρνησης που καλλιεργεί κλίμα στους εργαζόμενους με στόχο να κερδίσει την ανοχή τους στα μέτρα φτωχοποίησης, και από την άλλη το εργατικό κίνημα που ζητά να ικανοποιηθούν σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση χτυπάει «αδίστακτα, σε σημείο ξετσιπωσιάς, το εργατικό κίνημα, που συλλογικά και οργανωμένα πρέπει να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου το κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί με φόντο την αυριανή κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ διεκδικεί υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Ακόμη ζητά να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, λέει όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων και εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών. Τέλος, κάνει λόγο για αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών και απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια, ώστε να μην καταλήξει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου