ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε λέβητα σε υπόγειο σπιτιού στη Νεάπολη

φωτιά-σε-λέβητα-σε-υπόγειο-σπιτιού-στη-198600

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χθες νωρίς το πρωί, όταν λέβητας πετρελαίου σε μονοκατοικία στη συνοικία της Νεάπολης έπιασε φωτιά. Η ψύχραιμη αντίδραση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, που ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που του έδωσαν πυροσβέστες από τηλεφώνου, μέχρι το σημείο να φθάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, απέτρεψε τα χειρότερα.

Το συμβάν σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις οκτώ χθες το πρωί, σε σπίτι στην οδό Σκουφά.

Ο ιδιοκτήτης είχε σηκωθεί και άναψε το καλοριφέρ για να ζεστάνει το σπίτι. Από το υπόγειο ακούστηκε έκρηξη και άρχισαν να ξεπηδούν οι πρώτες φλόγες.

Όπως έγινε γνωστό, έσκασε το λάστιχο από τον λέβητα και υπήρχε διαρροή πετρελαίου.

Ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε άμεσα με την πυροσβεστική, και μέχρι να καταφθάσουν οι δυνάμεις των πυροσβεστών ακολούθησε πιστά τις οδηγίες τους: με πυροσβεστήρα επενέβη στην εστία της φωτιάς, ενώ φρόντισε να κλείσει τον καυστήρα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και πέντε άντρες που έθεσαν υπό έλεγχο και έσβησαν τη φωτιά, πριν επεκταθεί στο σπίτι και στην υπόλοιπη κατοικημένη περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η ζημιά περιορίστηκε στα 100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των φυλαγμένων ρούχων που βρίσκονταν σε διπλανό χώρο και έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου