ΤΟΠΙΚΑ

Εργα αποκατάστασης ζημιών σε σημεία του οδικού δικτύου

εργα-αποκατάστασης-ζημιών-σε-σημεία-τ-198859

Δυο νέες συμβάσεις υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Το ένα αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και το δεύτερο στην κατασκευή περίφραξης στο νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου προϋπολογισμού 90.000 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε: «Υπογράψαμε σήμερα δύο συμβάσεις, η μία είναι για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου έχουμε ολοκληρώσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, δυστυχώς όμως ακόμη η 5η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν έχει κάνει την μεταφορά από το παλιό Κέντρο Υγείας στο καινούριο. Λόγω και της δυσχέρειας, που είχανε στο να κατασκευάσουνε και τον προαύλιο χώρο, εμείς με μια νέα εργολαβία της τάξης των 90.000,00 € υπογράψαμε τη σχετική σύμβαση, ώστε να ολοκληρώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο και την περίφραξη, για να παραδοθεί ένα κόσμημα για το νησί και χρήσιμο για τον τουρισμό. Ζητούμε άμεσα να γίνει η μεταφορά, ώστε η νέα περίοδος που έρχεται να βρει ένα νέο, σύγχρονο Κέντρο Υγείας και να αλλάξει όλη η περιοχή.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη συνέχιση των άμεσων αποκαταστάσεων των ζημιών από τη θεομηνία που είχαν γίνει το 2016, κάνουμε τοιχία στο δρόμο Χάνια-Κισσός, έχουμε κάνει τις τάφρους στην Ανάβρα και ασφαλτόστρωση στο οδικό δίκτυο Αγριά-Βόλος. Αυτό το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000,00 € σε συνεργασία με την Τεχνική μας Υπηρεσία και προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές».

Παρόντες κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γ. Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Ιγγλέσης, Χατζόπουλος, Κοπάνας και οι κατασκευαστές των έργων.

Α) Με το έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ «ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 21-5-2016 ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ» αντιμετωπίζονται ζημιές που παρουσιάστηκαν από τη θεομηνία της 21-5-2016 στο οδικό δίκτυο του Ν. Μαγνησίας. Οι εργασίες αφορούν την επισκευή – αποκατάσταση επενδεδυμένων τάφρων, επιχωμάτων οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, σήμανσης καθώς και την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας. Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια της οδού και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Ο προϋπολογισμός του έργου βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (K.Α. 2016ΕΠ81700011, ΣΑΕΠ 817).

Οι θέσεις παρέμβασης είναι οι εξής:

– κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στην Ανάβρα

– αποκατάσταση λιθοδομής κατά μήκος του δρόμου Χάνια – Κισσός

– ασφαλτόστρωση στο οδικό δίκτυο Αγριάς – Βόλου

Β) Το έργο Περίφραξη του Νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου προϋπολογισμού 90.000 ευρώ αφορά την κατασκευή περίφραξης του Νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Η περίμετρος του οικοπέδου είναι 245m.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Η νέα περίφραξη θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σχέδια της πολεοδομίας και σύμφωνα με τη ρυμοτομική γραμμή. Στην είσοδο του οικοπέδου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, θα κατασκευαστεί μία μικρή είσοδος κοινού καθώς και ανοιγόμενη πόρτα εισόδου οχημάτων .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου