ΤΟΠΙΚΑ

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στον Βόλο με μηνύματα κατά της λιτότητας

δύο-απεργιακές-συγκεντρώσεις-στον-βό-199338

Mε προσδοκίες ότι σε αυτή την κινητοποίηση θα υπάρχει μαζική συμμετοχή των εργαζομένων λόγω του νέου προϋπολογισμού, και με τη συζήτηση ήδη να έχει «φουντώσει» στη Βουλή για τα ψηφισμένα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το 2018 και αναμένεται να θίξουν ακόμη περισσότερο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ΕΚΒ και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δυναμικά μετά από απόφαση των οργάνων τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου.

Στον Βόλο μεθαύριο θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις: μία στις 10το πρωί από ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας και μία από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, την ίδια ώρα, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Αιτήματα αιχμής αυτής της απεργιακής κινητοποίησης, ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, η υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων, τερματισμός της λιτότητας και των φοροχαρατσιών και κατάργηση των μνημονίων. Επίσης απαιτείται η ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων», σημειώνει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

«Σας καλούμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους δανειστές, αλλά και στους εργοδότες. Να αντιληφθούν ότι η συνέχιση των προκλήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, τα συνεχή μέτωπα που ανοίγουν δεν μας πτοούν, δεν μας λυγίζουν, αλλά αντιθέτως μας χαλυβδώνουν, μας δυναμώνουν, μας οργίζουν, μας κάνουν πιο δυνατούς πιο αγωνιστικούς. Η ελπίδα και η ανάπτυξη δεν έρχονται με την κατεδάφιση της κοινωνίας, αντιθέτως έρχονται μαζί με μια κοινωνία όρθια με ανθρώπους δυνατούς και όχι εξαθλιωμένους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Τσιμέντων.

«Η απεργία μας είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αποτυπώνεται στον νέο Προϋπολογισμό πείνας και εξαθλίωσης και στους αντεργατικούς Νόμους της, με τους οποίους επιχειρείται η φίμωση του Σ.Κ. και η περιστολή της δράσης του, σε περιόδους, μάλιστα, εργασιακής ζούγκλας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας, που, λίγο-λίγο, μας συνηθίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα να δώσουν. Και αυτό πρέπει να το βροντοφωνάξουμε την Πέμπτη» σημειώνει από την πλευρά του το Σωματείο Χειριστών Εκσκαπτικών – Ανυψωτικών – Οδοποιητικών & Ηλεκτροκίνητων Μηχανημάτων

«Ο αγώνας μας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει πιστά, φτωχοποιώντας ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζεται. Η κοινωνική συμμαχία ενάντια στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο Προϋπολογισμό, που ισοπεδώνει την Κοινωνία και ανακυκλώνει την ύφεση, πρέπει να διευρυνθεί και να σφυρηλατηθεί με την ενότητά μας», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

«Η πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μία γενική απεργία διαρκείας, έναν παγκοινωνικό αγώνα ανατροπής για ψωμί-παιδεία-δουλειά-ελευθερίες. Για να χάσει πλούτο, δύναμη και εξουσία το κεφάλαιο, ενάντια σε κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ- ΝΑΤΟ.» αναφέρει εξάλλου ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ανέργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου