ΤΟΠΙΚΑ

Εποικοδομητικές συνεργασίες του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

εποικοδομητικές-συνεργασίες-του-ιιε-199353

Με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας των υπευθύνων του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου για συνεργασία με φορείς της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν τρείς ενδιαφέρουσες δράσεις.

Στο τέλος του Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων νομού Μαγνησίας ομάδα σπουδαστών μετέβη στη Θεσσαλονίκη για την κλαδική διεθνή έκθεση ‘Kosmima 2017’. Ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων νομού Μαγνησίας που πάντα στέκεται αρωγός στις δράσεις της ειδικότητας Κοσμήματος της σχολής, κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης σπουδαστών και εκπαιδευτών του Δημοτικού ΙΙΕΚ.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι κ. Ι. Ζορμπά και Μ. Γιαννακέρη, υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκαν το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου για να ενημερώσουν τους σπουδαστές των ειδικοτήτων: Φωτογραφίας, Γραφιστικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης για θέσεις Πρακτικής Άσκησης που προσφέρει ο φορέας τους σε σπουδαστές του ΙΙΕΚ. Οι υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης, τονίζοντας τα οφέλη της αλληλεπίδρασης των σπουδαστών με τους εργαζόμενους στο φορέα τους – που προέκυψαν από την μέχρι τώρα συνεργασία – ανέλυσαν τις δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Τέλος Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την καθηγήτρια τους κ. Ι. Τουρναβίτου επισκέφθηκαν το Δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτές, των ειδικοτήτων : Κοσμήματος κ. Λ. Αργυράκου, Συντήρησης Έργων Τέχνης κ. Μ. Παυλή και της Κεραμικής κ. Σ. Γουδίνη, τόσο για τις τεχνικές δημιουργίας κοσμημάτων και κεραμικών όσο και για την εξέλιξή τους στο πέρασμα του χρόνου. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν workshop στις αντίστοιχες ειδικότητες ενώ το πληροφοριακό υλικό που συγκέντρωσαν θα χρησιμοποιηθεί για την μεταπτυχιακή τους έρευνα.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ευχαριστούν τον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων νομού Μαγνησίας για την ευγενική τους προσφορά και την πολύτιμη βοήθειά τους στην ένταξη των σπουδαστών του τμήματος στην αγορά εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου