ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία ημερίδα για την ιατροδικαστική και την αστυνομική προανάκριση

με-επιτυχία-ημερίδα-για-την-ιατροδικα-200198

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Ιατροδικαστική Επιστήμη και Αστυνομική Προανάκριση” που συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και την Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.).

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας και την παρακολούθησαν περισσότερα από εκατόν είκοσι στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς για σημαντικά ζητήματα που άπτονται της Ιατροδικαστικής Επιστήμης και της Αστυνομικής Προανάκρισης.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο οποίος επικεντρώθηκε στη σημαντικότητα διατήρησης του χώρου του εγκλήματος ανέπαφου, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε ομιλητές και παρευρισκόμενους.

Επιπλέον, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Γκαϊνταντζής.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας κα Ρουμπίνη Λεονταρή, ο Τμηματάρχης του Τμήματος Εξερευνήσεων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Αστυνόμος Α’ Χρυσοβαλάντης Παπαστολόπουλος και ο Τμηματάρχης του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Νομού Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Αστυνόμος Β΄ Αχιλλέας Καλαμπούκας, ο οποίος παράλληλα ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής δύο θεματικές ενότητες:

  • Ιατροδικαστική και Προανάκριση Διαδικασίας
  • Εξερεύνηση και διαφύλαξη της σκηνής του εγκλήματος

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των προαναφερόμενων στελεχών για θέματα που αφορούν στα πρώτα ευρήματα για την αξιολόγηση του συμβάντος, στην τήρηση ανέπαφου του τόπου του εγκλήματος, στον τρόπο χειρισμού των θυμάτων κατά την άφιξη του πρώτου αστυνομικού, στη διαφύλαξη των πειστηρίων και στην εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Σουρλατζής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας Ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Γεώργιος Σπηλιόπουλος.

Την ημερίδα επίσης παρακολούθησαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, και Καρδίτσας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων και ενώσεων, καθώς και του συλλόγου αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά το πέρας της ημερίδας απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους ομιλητές από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την συμμετοχή τους σ’ αυτή, ενώ ακολούθως παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου