ΤΟΠΙΚΑ

Η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για απευθείας ανάθεση. Απάντηση του Δήμου Βόλου

η-κίνηση-μαζί-για-τον-βόλο-για-απευθε-200314

Από την δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Διαγωνισμοί & δημοπρασίες αντί απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Βόλου – αυτή η μάστιγα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν της δημοτικής αρχής στην είδηση της απόρριψης από την αποκεντρωμένη διοίκηση μιας ακόμα απευθείας ανάθεσής, αυτή τη φορά για το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Δεκέμβρης του 2017 και είμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Πιστοί λάτρεις της παράδοσης που έχουν δημιουργήσει, η δημοτική αρχή, με δική της επιλογή εμπαίζει για ακόμη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο, τους θεσμούς αλλά και τους δημότες της πόλης (αφού τα δικά τους χρήματα διαχειρίζεται και με αυτά επίσης τους παρέχει υπηρεσίες).

Το γαϊτανάκια λοιπόν συνεχίζεται με συνεχόμενες ακυρώσεις απευθείας αναθέσεων από τη μία και από την άλλη με ένα μπαράζ, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, νέων αποφάσεων ούτως ώστε όταν και αν κριθεί η νομιμότητα των πράξεων τους (από την επιτροπή του άρθρου 152) να έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Όμως τη νομιμότητα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται τις κρίνουν οι θεσμοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ως δημοτική κίνηση, θα επιμείνουμε στο πολιτικό κομμάτι και θα αναδεικνύουμε τα θέματα πολιτικά και μόνο βάζοντας παράλληλα πολιτικά ζητήματα. Για πιο λόγο λοιπόν αποφεύγουνε συστηματικά, όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πραγματοποιήσουν διαγωνισμό για την εκμίσθωση της πλατείας που θα φιλοξενήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό; Τι τους εμποδίζει;. Μήπως θα ξανακούσουμε την καραμέλα περί έκτακτων γεγονότων;

Μα στο κομμάτι έστω της διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων η δημοτική αρχή έχει επιδείξει αξιοζήλευτα αντανακλαστικά κάθε χρόνο, ξεκινώντας τις προετοιμασίες από τον Αύγουστο κιόλας, κάνοντάς μας… «Σύδνεϋ». Σε έναν απλό διαγωνισμό δυσκολεύονται; Ας το εξηγήσουν στους δημότες, τους οποίους πάνω από όλα απολογούμαστε όλοι.

Θεωρώντας λοιπόν ότι από θέση αρχής δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, ήταν λογικό να μην συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση παρωδία του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας το μεσημέρι, για την οποία μάλιστα ενημερωθήκαμε δύο ώρες πριν.

Τέλος θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Προφανώς και η διεξαγωγή εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα κάνουν τον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να περάσουν ευχάριστα μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Η όποια κριτική ασκείται εκ μέρους μας έχει να κάνει με το υψηλό κόστος σε καιρούς κρίσης, τις διαδικασίες και την υπερβολή που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις, που περίπου το μισό έτος, η μοναδική προτεραιότητα του Δήμου έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα.

Ας κοιτάξουμε λίγο δίπλα μας στη Λάρισα όπου με τέσσερίς διαγωνισμούς, ο Δήμος, όχι κάποια ιδιωτική εταιρία, είναι υπεύθυνος για το αντίστοιχο χωριό στο πάρκο Αλκαζάρ, φροντίζοντας παράλληλα και για άλλα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Τη στιγμή που εδώ, ο Δήμος Βόλου δεν είναι καν ικανός να διευκολύνει μέσω πληρωμών με κάρτα τους δημότες στην πληρωμή των κλήσεων παράβασης Κ.Ο.Κ. που τώρα θυμήθηκε να στείλει”.

Απάντηση του Δήμου Βόλου

Σε απάντηση, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με υστέρηση, όχι μόνο χρονική, οι πολιτικά γραφικοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να αντιγράψουν τη κυρία Νατάσα, μη επιθυμώντας προφανώς να επωφεληθεί από τη πρόσκληση μας να προσφέρουν εθελοντικά σαν καρτούν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης.

Έχοντας πλήρη άγνοια της πραγματικότητας αλλά άριστη γνώση της τακτικής της συκοφάντησης και της λασπολογίας αναφέρουν τις γνωστές ασυναρτησίες τους και αποκρύπτουν πραγματικά γεγονότα όπως ότι ο Δήμος Βόλου επί των σκοτεινών εποχών εισέπραττε από το Χωριό του Αγ. Βασίλη δέκα και έντεκα χιλιάδες ευρώ με τη δική μας Δημοτική Αρχή εισπράττει είκοσι χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά την επίκληση του > τους Δημάρχου της γειτονικής Λάρισας όντως ας κοιτάξουμε πόσο κόστισαν εκεί οι εκδηλώσεις που καταλογίζουν οι μειοψηφίες και το πότε υπό τη πίεση των πολιτών του αναγκάστηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα μας. Εξακόσιες χιλιάδες κόστισαν στο Δήμο Λάρισας οι εκδηλώσεις, εβδομήντα χιλιάδες σε μας.

Τέλος επειδή θυμήθηκαν τις κλήσεις και τη δήθεν έλλειψη κάρτας(POS) για τη πληρωμή τους, τους προκαλούμε αν έχουν τίποτα κλήσεις για να πληρώσουν, να προσέλθουν και αν δεν βρουν κάρτα τότε να τις πληρώσουμε εμείς”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου