ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας από τον Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών

βοήθεια-στους-πλημμυροπαθείς-της-μάν-200561

Σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει ο Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Μαγνησίας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου, συγκεντρώθηκαν 25 περίπου κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια, είδη ένδυσης και υπόδησης, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των πλημμυροπαθών, τα οποία θα φτάσουν στον προορισμό τους δωρεάν, χάρη στην ευγενική βοήθεια των ΕΛΤΑ.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Μάγδα Παραπαρέκη, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα κιβώτια με την ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκαν χθες στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ του Βόλου με την συνδρομή εθελοντών, ενώ υπογράμμισε την ουσιαστική συνδρομή του Ταχυδρομείου. «Αισθανόμαστε ανακούφιση, επεσήμανε η κ. Παραπαρέκη, διότι κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε είδη, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη». Παράλληλα, η πρόεδρος των μονογονεϊκών οικογενειών ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα συνεχιστούν, με επόμενο αποδέκτη την «Κιβωτό του κόσμου» που λειτουργεί στο Διμήνι.

Στο μεταξύ, οι κοινωνικές προτεραιότητες κατέχουν σημαντική θέση στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου, με την πρόεδρο να τονίζει ότι «πρωταρχικής σημασίας είναι η διατήρηση των συντάξεων χηρείας. Δεύτερο αίτημά μας είναι η εξεύρεση λύσης σε θέματα απασχόλησης και η διευθέτηση, από την πολιτεία, των αιτημάτων, που αφορούν τα επιδόματα των μονογονεϊκών οικογενειών».

Η ίδια καθιστά, τέλος, σαφές, ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο την βοήθεια των μελών του συλλόγου, αλλά και όσων έχουν ανάγκη, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου