ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίασε στον Βόλο η νέα Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

συνεδρίασε-στον-βόλο-η-νέα-γραμματεία-201131

Συνεδρίασε στο Βόλο την περασμένη Παρασκευή η νεοεκλεγείσα Επταμελής Γραμματεία του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Στη νέα Ε.Γ. εκλέχτηκαν οι εξής: Ν. Ασλάνογλου (Βέροια), Κ. Βολιώτης (Βόλος), Θαν Θεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Δ. Μίχαλος (Ρόδος), Γ. Παλαμάρης (Κορινθία) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ περιλαμβάνει πάνω από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

Στη Συνεδρίασή της η Ε.Γ. ασχολήθηκε με εσωτερικά θέματα λειτουργίας του Δικτύου και εξέτασε ορισμένα οικολογικά προβλήματα, τα οποία είναι στην επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της πλαστικής σακούλας, των δασικών χαρτών, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων, της ρύπανσης των θαλασσών και κυρίως των κλειστών κόλπων, του Ελληνικού, της διαχείρισης των υδάτων κ.α.

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης στο Βόλο η Επταμελής Γραμματεία επισκέφτηκε το Σάββατο το χείμαρρο Κραυσίδωνα της πόλης, στον οποίο η Δημοτική Αρχή Βόλου προγραμματίζει η υλοποίηση έργου διαμόρφωσης και διαπλάτυνσης της οδού. Η Ε.Γ. του ΠΑΝΔΟΙΚΟ εξέφρασε την αντίθεσή της στις προθέσεις του Δήμου Βόλου, γιατί – όπως επισημαίνει – “η σύγχρονη αντίληψη για τους ποταμούς είναι να δίνεται χώρος στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου