ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές στην Κιβωτό του Κόσμου

μαθητές-στην-κιβωτό-του-κόσμου-202420

Το Γυμνάσιο Καναλίων ξεναγήθηκε στους χώρους του οργανισμού

Την Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο επισκέφθηκαν προχθές οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου Καναλίων, μαζί με τους καθηγητές τους Μπαλτατζή Σοφία, Σαράφη Ασημένια, Ράιδο Ηλία, Μελισσουργού Γιωργία, Τσούμα Δημήτρη και τον διευθυντή Σουρμενίδη Κώστα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Οργανισμού με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού της Κιβωτού, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του. Αυτή η δομή είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που φιλοξενεί παιδιά 6 έως 17 ετών που παραπέμπονται εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Βρίσκεται στο Διμήνι, παραρτήματά του λειτουργούν στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Χίο και στα Ιωάννινα.

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου συγκέντρωσαν αγαθά προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουν στην αγκαλιά της Κιβωτού, τα οποία μετέφεραν και τα πρόσφεραν κατά την επίσκεψή τους στον χώρο που φιλοξενεί 25 αγόρια στο Διμήνι, ο οποίος είναι προσφορά του Κωνσταντίνου Λούλη στην Κιβωτό.

Οι μαθητές των Καναλίων εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού των παιδιών όπου βρίσκεται το Γεωργικό Σχολείο, το οποίο αποτελείται από δεκατρία εργαστήρια όπως ο πετρόμυλος, το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, το ελαιοτριβείο, το οινοποιείο, η φάρμα όπου καθημερινά τα παιδιά εκπαιδεύονται και απολαμβάνουν τη φροντίδα των ζώων της φάρμας μια δραστηριότητα με πολύ σημαντικά οφέλη για την ψυχοσύνθεση των παιδιών και ιδιαίτερα επιμορφωτική για την υπευθυνότητα, τη φροντίδα και τον σεβασμό απέναντι στους άλλους.

Επισημάνθηκε και η σημασία του εθελοντισμού που αποτελεί άρρηκτο συνδετικό κρίκο για τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου. Οι εθελοντές από την ίδρυση του Οργανισμού μέχρι και σήμερα είναι πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες, στηρίζουν με μοναδικό τους κίνητρο την αγάπη, τον καθημερινό δύσκολο αγώνα για την ανατροφή των παιδιών. Η κοινωνική λειτουργός παρότρυνε τους μαθητές να γίνουν εθελοντές μετά το πέρας των μαθημάτων τους, στη λήξη της σχολική τους χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου