ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλά η πρώτη ημέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

ομαλά-η-πρώτη-ημέρα-των-εκλογών-στο-επι-202489

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι αρχαιρεσίες

Με σχετικά χαλαρή προσέλευση επαγγελματιών ξεκίνησαν χθες στον Αλμυρό και τη Σκιάθο οι εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης.

Σε Αλμυρό και Σκιάθο στήθηκαν από τέσσερις κάλπες, μία για κάθε Τμήμα (υπηρεσιών, τουρισμού, εμπορικό, μεταποιητικό) όπως είχε αποφασίσει η εκλογική επιτροπή, και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν ομαλά χωρίς προβλήματα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, με τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που δεν άσκησαν το δικαίωμα ψήφου να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία.

Στον Αλμυρό μέχρι και τις 4 το απόγευμα είχαν προσέλθει στις κάλπες, στο Δημαρχείο, περίπου 160 ψηφοφόροι από σύνολο 417 εγγεγραμμένων.

Στη Σκιάθο, μέχρι την ίδια ώρα είχαν προσέλθει στις κάλπες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου, 184 επαγγελματίες από σύνολο 700 εγγεγραμμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες ήταν κάτοικοι Σκιάθου, με τη Σκόπελο να έχει πολύ μικρή συμμετοχή και την Αλόννησο μηδενική.

Σήμερα οι εκλογές συνεχίζονται, και αύριο ολοκληρώνονται στο κτίριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 6.733 μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας από σύνολο 15.300.

Υπενθυμίζεται ότι στη μάχη των εκλογών συμμετέχουν τρεις συνδυασμοί: «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με 90 υποψηφίους και επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπαδάνη, «Μαγνησία 2025» με 125 συμβούλους και επικεφαλής τον Τρύφωνα Πλαστάρα και «Επιχειρώ – Μεταφέρω – Αναπτύσσω» με 19 υποψηφίους και επικεφαλής τον Σπύρο Κοπάλη.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τις εκλογές, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή της, καλεί τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να λάβουν μέρος μαζικά στην εκλογές του Επιμελητηρίου.

«Να στηρίξουν ανθρώπους εργατικούς, δραστήριους, που μπορούν να εργαστούν μεθοδικά, με πίστη και προσήλωση. Να στηρίξουν ανθρώπους προοδευτικούς που σέβονται τους θεσμούς, την έννοια της συλλογικότητας και δείχνουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο όραμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου, ισχυρού, με αναπτυξιακό πρόσημο Επιμελητηρίου, που θα αποτελεί τον καθημερινό συμπαραστάτη των επιχειρήσεων της Μαγνησίας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου