ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για την αποκατάσταση του δρόμου στην Αγ.Κυριακή Ζαγοράς

μάχη-για-την-αποκατάσταση-του-δρόμου-σ-202867

Τη μάχη για την αποκατάσταση του δρόμου που κατέρρευσε, στην είσοδο της Αγίας Κυριακής Ζαγοράς, έδωσαν και χθες ολημερίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Η κυκλοφορία δεν έχει διακοπεί, ωστόσο γίνεται με δυσκολία, καθώς στη διάθεση κατοίκων, επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών βρίσκεται μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο η κίνηση των οχημάτων γίνεται εκ περιτροπής.

Σχεδόν μισή λωρίδα του ενός ρεύματος κυκλοφορίας που οδηγεί προς τη Ζαγορά, κατέρρευσε την Παρασκευή το πρωί. Το έδαφος υποχώρησε ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τη δημιουργία τοιχίου για τη γέφυρα της Αγίας Κυριακής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Σουλδάτο, πριν από τη γέφυρα της Αγίας Κυριακής υπήρχε καθίζηση στον δρόμο, κι εκεί έτρεχαν τα νερά της βροχής, με αποτέλεσμα να διαβρωθούν με τα χρόνια τα πρανή. «Ηταν ένα έργο που εκκρεμούσε επί σειρά ετών από την προηγούμενη δημοτική αρχή», σχολίασε.

Λόγω των εργασιών αλλά και της διέλευσης βαρέων οχημάτων, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη μία εργολαβία στην είσοδο της Ζαγοράς το κλειστό Γυμναστήριο, ενώ ταυτόχρονα από το σημείο διέρχονται και φορτηγά του αγροτικού συνεταιρισμού που μεταφέρουν τα προϊόντα τους, το έδαφος δεν άντεξε την πίεση και υποχώρησε.

Την Παρασκευή, οι εργασίες συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ και χθες ολημερίς, τα συνεργεία έδιναν τη μάχη για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ο εργολάβος διέθεσε στο σημείο δύο εργαζόμενους προκειμένου να ρυθμίζουν εκ περιτροπής την κίνηση των οχημάτων από τη μία λωρίδα του δρόμου που έχει απομείνει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κομμάτι που κατέρρευσε. Η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, ωστόσο εκτιμάται ότι έως και σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.

«Ημασταν τυχεροί που δεν είχαμε χειρότερα», ανέφερε ο κ. Σουλδάτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου