ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν έγκριση των μετεγγραφών των φοιτητών

ζητούν-έγκριση-των-μετεγγραφών-των-φο-203031

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις μετεγγραφές φοιτητών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Στεργίου από τη Μαγνησία.

«Ήδη, συγκριτικά με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, οι αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας έχει αυξηθεί κατά περίπου 2.000, φτάνοντας στις 14.038. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, εγκρίνονται τελικά μόνο 7.574 αιτήσεις, μετά μάλιστα από τις δεκτές ενστάσεις (δεκτές έγιναν μόνο το 34%).

Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται ότι μόλις ένας στους δύο φοιτητές θα καταφέρει τελικά να πάρει μετεγγραφή, ενώ έχουν αποκλειστεί περιπτώσεις ακόμα και με 6-7 μόρια, δηλαδή με συνδυασμό σοβαρών οικονομικών δυσκολιών και επιπλέον κοινωνικών κριτηρίων (ασθένειες, αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις κ.ά.).

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, η απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής σηματοδοτεί αδυναμία στην ουσία να σπουδάσουν, αφού οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης φοιτητικού σπιτιού, μακριά από τον τόπο κατοικίας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που ζητούν κατάργηση του πλαφόν μετεγγραφών και ενίσχυση των ΑΕΙ με προσωπικό για να υποδεχθούν τους μετεγγραφέντες φοιτητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου