ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι καθηγητές θυμήθηκαν τα παλιά

συνταξιούχοι-καθηγητές-θυμήθηκαν-τα-203098

Γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθισαν για μια ακόμη φορά, οι συνταξιούχοι καθηγητές του 1ου Λυκείου Βόλου, οι οποίοι συνέφαγαν και θυμήθηκαν τα παλιά ανακαλώντας μνήμες του παρελθόντος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης που αποτελεί πλέον θεσμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι παλιοί συνάδελφοι, που ανανέωσαν και φέτος το ραντεβού για την καθιερωμένη συνεστίαση, αφιέρωσαν την ετήσια συνάντηση στη μνήμη του συναδέλφου τους, Γιάννη Τσιτσιγιάννη, που υπηρέτησε στο συγκεκριμένο σχολείο ως γυμναστής, από το 1969 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Το ραντεβού δόθηκε χθες το μεσημέρι στο τσιπουράδικο «Τράτα», με τη συμμετοχή 25 συνταξιούχων καθηγητών, οι οποίοι παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του συναδέλφου τους ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Στην χθεσινή συνεστίαση συμμετείχαν οι συνταξιούχοι καθηγητές: Γεώργιος Τσικρικώνης, Δήμος Χατζηγαλανός, Ζαχαρίας Αντύπας, Αλέκος Κάλμπαρης, Τζένη Κόκοτα, Κλεοπάτρα Καπάτου, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης (αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Αβραμίδης, Χρήστος Ξενάκης, Νεφέλη Στυλιαρογιάννη, Χρυσούλα Παπαθεοδώρου, Κική Τσέλιγκα, Χρήστος Μπραζιώτης, Κωνσταντίνος Κόκκινος, Γιώργος Πατελοδήμος, Πέτρος Νικολουδάκης (γραμματέας), Ιωάννης Καραθανάσης (πρόεδρος), Ζήνων Κατσικαδάμος, Ιωάννης Κουτσόπουλος, Νικόλαος Βογδάνος, Νικόλαος Ξενάκης, Αικατερίνη Περατζάκη, Μένια Συρούκη, Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης (αντιπρόεδρος) και Ιωάννης Σκαμάγκης.

Οι συνταξιούχοι καθηγητές ανέτρεξαν νοερά στις εποχές του θρυλικού Α΄ Αρρένων Βόλου, από το οποίο αποφοίτησαν επίλεκτα μέλη, σήμερα, της τοπικής κοινωνίας αλλά και διεθνώς, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, επιστήμονες και διακεκριμένοι ερευνητές.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Γιάννης Καραθανάσης, πρόεδρος του άτυπου συλλόγου που συγκρότησαν οι συνταξιούχοι καθηγητές του 1ου Λυκείου Βόλου, υπογράμμισε ότι «ο σύλλογος των καθηγητών ήταν πάντα δεμένος, υπήρχε επικοινωνία, μοιραζόμασταν τα προβλήματά μας». Ο ίδιος μετράει αναμνήσεις τριών και πλέων δεκαετιών στο ίδιο σχολείο, αρχικά ως μαθητής και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ως καθηγητής και υποδιευθυντής, αντίστοιχα. «Αντιλαμβάνεστε, πόσοι πέρασαν από το 1959, και πόσο έντονες είναι οι αναμνήσεις από το σχολείο, σε παλαιότερες εποχές».

Παράλληλα, ο κ. Καραθανάσης, επεσήμανε ότι «η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι τιμούμε έναν παλιό συνάδελφο, τον Γιάννη Τσιτσιγιάννη, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα και λείπει από την παρέα μας. Ηταν πολύ καλός συνάδελφος, και σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε τη φετινή συνάντηση, στη μνήμη του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου