ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» για το γάλα των εργαζομένων

πόλεμος-για-το-γάλα-των-εργαζομένων-203289

Δικαιωμένος για τους «επίπονους αγώνες» του δηλώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, με αφορμή την καταβολή αποζημιώσεων στους εργαζόμενους για το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας, «και όχι για την προσωπική καταδίκη των υπεύθυνων».

Ο Σύλλογος εξαπολύει επίθεση κατά της παράταξης της ΔΑΣ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι «το «κατόπιν ενεργειών μου» της ΔΑΣ και των εκπροσώπων της έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μάσκες έπεσαν. Το ψέμα και η κοροϊδία προς τους συναδέλφους τελείωσε. Ούτε ημερομηνίες δώσαμε, ούτε με τον πόνο τον συναδέλφων παίξαμε.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί και συγχαίρει για την επίπονη και υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν, τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Θάλεια Στάχτου και ο αντιπρόεδρος Διονύσης Μπάλλας.

Σκληρή απάντηση της ΔΑΣ

Σκληρή απάντηση στην πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, δίνει η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

«Σε κατάσταση πανικού ο προεδρικός θίασος του Συλλόγου μας, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι σέρνεται πίσω από τη ΔΑΣ, σε ένα κρεσέντο συνδικαλιστικής αλητείας, δεν έπαιξε μόνον, χρόνια τώρα, με τον πόνο των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στη ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, παίζει και με τη χαρά τους.

Μετά την πρώτη αμηχανία της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας, ήρθε και το παραμύθιασμα με διθυραμβικές δηλώσεις, αντιμετωπίζοντας τους συναδέλφους ως ιθαγενείς, προσπαθεί μεταξύ άλλων, να καπηλευθεί αγώνες πέντε χρόνων της ΔΑΣ-ΟΤΑ σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση των χρημάτων από το οφειλόμενο γάλα του 2012-13, όπως και για την εφαρμογή της ΣΣΕ συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Επειδή η μνήμη τους είναι ασθενική, να τους θυμίσουμε ότι, εκείνο τον καιρό που δεν είναι και μακρινός, ουδεμία ανακοίνωση, καταγγελία παρέμβαση, παράσταση, κινητοποίηση, αντίδραση, υπήρξε από την εργοδοτική πλειοψηφία του Συλλόγου μας.

Αντιθέτως μάλιστα, πολεμούσαν, όπως συνεχίζουν να πολεμούν, βρώμικα και λυσσαλέα τη ΔΑΣ κάθε φορά που κατήγγειλε την πρώην Δημοτική Αρχή, ενώ απειλούσαν τους εργαζόμενους όταν συγκεντρώναμε υπογραφές για να προχωρήσει το θέμα στην επιθεώρηση εργασίας και στον Εισαγγελέα και με μπόλικη ειρωνεία παρέπεμπαν τους συναδέλφους «να πάει να διεκδικήσει το γάλα, ο καθένας μόνος του».

Κι επειδή οι αγώνες έχουν συνέχεια, σε αντίθεση με το ψέμα τους, που έχει κοντά ποδάρια, αυτοί οι αγώνες κατοχύρωσαν την καταβολή των οφειλόμενων κι όταν μετέπειτα ήρθε η ρύθμιση κι όταν ξεκίνησε η διαδικασία, από αρχές του φετινού Αυγούστου, έπειτα από επιμονή και παρέμβαση της ΔΑΣ, τόσο στον Επίτροπο όσο και στη νυν Δημοτική Αρχή, ήταν αποκαλυπτική η εγκληματική και προδοτική στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας ενάντια στους συναδέρφους.

Όσο για τις υποκριτικές αβροφροσύνες προς τους συναδέλφους που έδωσαν, στη κυριολεξία αίμα, στη Διεύθυνση Οικονομικών και Μισθοδοσίας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι γιατί προσπαθούν να καλύψουν το θράσος τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου