ΤΟΠΙΚΑ

Αερομαχίες με φόντο τις κάλπες στο Επιμελητήριο

αερομαχίες-με-φόντο-τις-κάλπες-στο-επι-204722

Ευφορία, αλλά και «αερομαχίες» με φόντο τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές προκάλεσε η συμφωνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easy Jet για τη σύνδεση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με το Λονδίνο από τον Ιούλιο του 2018.

Μία μέρα μετά τις προχθεσινές ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού για τη συμφωνία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ανακοίνωση της η επιμελητηριακή παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο Αρ. Μπασδάνη, σε καθαρά προεκλογικούςτόνους, επιχειρεί μέσω της συμφωνίας να «απαντήσει» στην παράταξη τουκ. Τρ. Πλαστάρα για τα όσα υποστηρίζει περί απραξίας.

Οι αιχμές δεν έμειναν αναπάντητες, με την παράταξη «Μαγνησία 2025» να κάνει λόγο για «λογικές Μαυρογιαλούρου», υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα κατηγορηθήκαμε για απραξία και «ταξιδάκια», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον κ. Αρ. Μπασδάνη. «Έρχονται», συνεχίζει η ανακοίνωση, «όμως οι θετικές εξελίξεις με την απευθείας σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με το Λονδίνο μέσω της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet από το ερχόμενο καλοκαίρι, να καταρρίψουν και το ποιο κακεντρεχές προεκλογικό σλόγκαν των αντιπάλων.

Η πεποίθηση για την αναγκαιότητα της ύπαρξης και η απόφασή μας να δημιουργήσουμε τουριστικό τμήμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, μας δικαίωσε απόλυτα με τους πρώτους θετικούς καρπούς για την περιοχή μας.

Η άοκνη προσπάθεια της Θέκλας Καμμένου που ταξίδεψε τρία χρόνια πριν, έβαλε τον πρώτο σπόρο στη Routes Europe 2016. Αρχές του 2016, με εισήγηση της κ. Καμμένου και του κ. Ζαφείρη, στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουμε στο πανευρωπαϊκό event Networking Routes Europe στην Κρακοβία, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Η κ. Θέκλα Καμμένου βρέθηκε στην Κρακοβία όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με 8 αεροπορικές εταιρίες και 8 αεροδρόμια. Μία εξ αυτών, η EasyJet. Δημιουργήθηκε μία σχέση η οποία ποτέ δεν διακόπηκε. Με συνεχή ενημέρωση και συζήτηση το project ωρίμασε και στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2017 σε κοινή συνάντηση της EasyJet, του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και της κ. Καμμένου το θέμα συζητήθηκε περαιτέρω.

Στα πλαίσια αυτού ήρθε η συνεργασία όλων με τη σημαντική συμβολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία και υποστήριξε την προσπάθεια για να έρθουμε στο θετικό αποτέλεσμα».

Από την παράταξη του κ. Μπασδάνη τονίζεται επίσης πως το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει συμβάλει και στην έναρξη των πτήσεων του Condor από Μόναχο, και πως επίσης έχει ήδη δρομολογηθεί η συνεργασία με την ομογένεια της Αμερικής για προβολή της Μαγνησίας στα πέρατα του κόσμου μέσω του Lincoln Center και η ανάπτυξη της μικρής κρουαζιέρας, ενώ άρχισαν να έρχονται και τα πρώτα θετικά μηνύματα για δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της περιοχής μας με τη Σμύρνη».

Τέλος, σημειώνεται: «Όλα αυτά αποτέλεσαν μέρος του οράματός μας για τη Μαγνησία που δεν πρέπει να ανακοπεί. Δεν θα τους αφήσουμε. Είναι εύκολο να μηδενίζεις την προσπάθεια, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο και πρόταση για την ανάπτυξη της Μαγνησίας. Ο όρος βέβαια «ανάπτυξη» δεν αποτελεί μία ακόμη έννοια κενού περιεχομένου, αλλά για το «Αναπτυξιακό Επιμελητηριακό Κίνημα» αποτελεί μία επίπονη προσπάθεια ετών, που αποφέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Τρ. Πλαστάρας: Λογικές Μαυρογιαλούρου

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, να σπεύδει να οικειοποιηθεί μία συμφωνία η οποία φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα επιχορηγήσει με δικούς της πόρους την αεροπορική γραμμή. Δυστυχώς, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Μπροστά στην απερχόμενη ήττα, ο «απερχόμενος» ακολουθεί λογικές Μαυρογιαλούρου. Κρίμα», σημειώνει η παράταξη «Μαγνησία 2025» απαντώντας στο Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα.

Ως προς αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία, η παράταξη του κ. Τρ. Πλαστάρα εξαίρει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σημειώνει: «Ο συνδυασμός «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» και ο επικεφαλής, υποψήφιος πρόεδρος Τρύφωνας Πλαστάρας, εκφράζουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση για την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet, για τη σύνδεση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με το Λονδίνο από τον Ιούλιο του 2018.

Η συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη σύναψη της συμφωνίας και η χρηματοδότηση της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας με το Λονδίνο, δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη του αεροδρομίου στην περιοχή μας. Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού, έρχεται να ενισχύσει τη βεβαιότητά μας για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τον Δήμο Βόλου και τους άλλους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, ώστε η Μαγνησία να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μπορεί να καταστεί ο σημαντικότερος κόμβος δημιουργίας προστιθέμενης αξίας και θέσεων εργασίας στην περιοχή μας. Η συμβολή του αεροδρομίου όσον αφορά την απασχόληση, τον τουρισμό και την οικονομία της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο συνδυασμός «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» ως αυριανή επιμελητηριακή αρχή, δεσμεύεται πως σε συνεννόηση και συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου αλλά και τους εκπροσώπους του Τουρισμού, θα στηρίξει δυναμικά την προσπάθεια, ώστε μετά τη συνεργασία με την ΕasyJet, να υπάρξουν και άλλες συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες, για να απογειωθεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου».

Ικανοποίηση στην Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Η Ενωση Ξενοδόχων, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Ζαφείρης, χαιρέτισε χθες την συμφωνία που ανοίγει νέους ορίζοντες.

«Μια αδιάκοπη προσπάθεια 2 ετών έφτασε στο τέλος της», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον υπό ίδρυση Οργανισμό για το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, την ενεργή συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Επαγγελματικά προσεγγίστηκαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η EasyJet, με τελευταίο ραντεβού στο Λονδίνο, όπου και παρουσιάστηκε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έφτασε στο τέλος της.

Ο εκπρόσωπος της EasyJet, κ. Ian Lough, επισκέφθηκε την περιοχή, φιλοξενήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou, έγινε μια πρώτη σύσκεψη το πρωί με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα. Κολυνδρίνη, την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα. Θέκλα Καμμένου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Ζαφείρη, όπου συμφωνήθηκε η έναρξη των πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία.

Μια σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο τον νομό Μαγνησίας, αφορά όλη τη Θεσσαλία και κατ’ επέκταση την Κεντρική Ελλάδα. Στις προηγούμενες επαφές που είχαν γίνει με την EasyJet είχαν παρουσιαστεί στην εταιρεία οι δυνατότητες του αεροδρομίου όχι μόνο όσον αφορά στην επιχειρησιακή του λειτουργία αλλά και το κατά πόσο πολύ το αεροδρόμιο αφορά πέρα από τον Βόλο και το Πήλιο, τα νησιά μας, ειδικά τη Σκόπελο και την Αλόννησο, και φυσικά τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τη Λάρισα, τη Λίμνη Πλαστήρα, και όπως προαναφέρθηκε την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Μια ανάλογη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, έγινε με την περίπτωση των πτήσεων της Condor από το Μόναχο, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο. Το ίδιο συνέβη με την προσπάθεια της πτήσης από τις Βρυξέλλες, όπου η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας απέφερε τα γνωστά αποτελέσματα».

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, συνεχίζοντας ευχαριστεί «ιδιαίτερα για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση όλου του έργου των τελευταίων ετών τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τους δήμους της περιοχής μας αλλά και τις ενώσεις Ξενοδόχων Λάρισας, Τρικάλων, Σκοπέλου, Σκιάθου και Εύβοιας. Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τα Επιμελητήρια Λάρισας και Φθιώτιδος και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα. Θέκλα Καμμένου».

Καταλήγοντας δε, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σημειώνει «το αποτέλεσμα έρχεται πάντα όχι με άναρθρες κραυγές του στυλ «πάτε ταξιδάκια στην Ευρώπη» ή «τι κάνουν τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις για εμάς» αλλά με σιωπηλή δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συνεργασία των επαγγελματιών με την Περιφέρεια και τους δήμους. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί αυτή η άψογη συνεργασία για το καλό του τουρισμού, ο οποίος μας αφορά όλους. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι το σλόγκαν «όλοι μαζί μπορούμε» δεν ήταν κούφια λόγια. Θα συνεχίσουμε έτσι και θα πετύχουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου