ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο

σφοδρή-επίθεση-κατά-της-κυβέρνησης-γι-204734

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες από τον Βόλο ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλος της διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δ. Μπράτης, με αφορμή την επιχειρούμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, λέγοντας πως είναι «ντροπή» για τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να νομοθετήσει κατά των συνδικάτων.

Ο κ. Μπράτης βρέθηκε στον Βόλο και προήδρευσε σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων της ΑΔΕΔΥ ενόψει της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στον προϋπολογισμό στις 14 Δεκεμβρίου.

«Δεν θα τους περάσει» τόνισε ο κ. Μπράτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Υπογράμμισε πως η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ θα δώσουν μια ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, ενώ όπως έκανε γνωστό προγραμματίζεται και νέα πανελλαδική απεργία για το σύνολο των μέτρων που υπομένει ο ελληνικός λαός στις αρχές του 2018.

«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ» πρόσθεσε ο κ. Μπράτης, που ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως η κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δισ. ευρώ.

«Ήδη», ανέφερε ο κ. Μπράτης, «πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 με κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017, δηλαδή το τέταρτο μνημόνιο τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Στο δημόσιο έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου