ΤΟΠΙΚΑ

Μια μαθήτρια- ποιήτρια εμπνέει μικρούς μαθητές

μια-μαθήτρια-ποιήτρια-εμπνέει-μικρού-204860

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συζητήσουν αλλά και να εμπνευστούν από μια νέα ποιήτρια. Η Αθηνά (Νανά) Πρασσά, είναι ένα νέο παιδί, μαθήτρια κι η ίδια στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, η οποία μέσα από την ποίηση εκφράζει τους προβληματισμούς της αλλά και την ελπίδα της για έναν καλύτερο κι ανθρώπινο κόσμο. Η παραπάνω διάκριση αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τη μαθήτρια, η οποία εκδήλωσε το ταλέντο της από το δημοτικό σχολείο στον γραπτό λόγο γράφοντας με πολύ ευαισθησία τις σκέψεις της στο χαρτί.

Αφορμή για την πρόσκληση της νεαρής ποιήτριας από την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Π. Αλεξίου στάθηκε η διάκρισή της στο διαγωνισμό ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, σημαντικού πολιτιστικού συλλόγου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου ποιήματά της απέσπασαν έπαινο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη τον περασμένο χρόνο με τη συμμετοχή πολυάριθμων μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Η Αθηνά (Νανά) Πρασσά πέρα από την ποίηση έχει αναπτύξει ποικίλα ενδιαφέροντα με κυριότερο από αυτά τη μουσική. Η επίσκεψη αλλά κι η επαφή με τους μικρούς μαθητές τη γοήτεψε αλλά και την ενθουσίασε βλέποντας το ενδιαφέρον των παιδιών για την πηγή έμπνευσής της αλλά και των στοιχείων που την καθόρισαν στον τρόπο έκφρασης.

Στο τέλος της παρουσίασης τόσο οι μαθητές της Δ’ τάξης του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου όσο κι η Νανά δεν μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους για τη γόνιμη συνεργασία τους ελπίζοντας σε μια μελλοντική συνάντηση καθώς τα παιδιά πήραν πολλά ερεθίσματα έμπνευσης για να εκφραστούν και τα ίδια μέσα από την ποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου