ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τον παράνομο διαμοιρασμό σήματος της NOVA

προκαταρκτική-για-τον-παράνομο-διαμο-206232

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση παράνομου διαμοιρασμού σήματος της NOVA.

Οι τρείς Βολιώτες, που απευθύνθηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και στη συνέχεια συνελήφθησαν και κρατήθηκαν, χθες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην υπόθεση. Φέρονται να υπέδειξαν ως δράστη συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο όμως είναι κάτοικος Σερβίας.

Προς επίρρωση, οι κατηγορούμενοι φέρονται να επικαλέστηκαν την έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων για τον διαμοιρασμό του σήματος σε μη νόμιμους συνδρομητές, μέσω μηχανήματος στο ίντερνετ που λειτουργούσε σαν αποκωδικοποιητής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οι τρεις Βολιώτες, ενώ αναζητείται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ένα ακόμη άτομο. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από στοχευμένο έλεγχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαλευκανθεί με ποιο τρόπο γινόταν η παράνομη δράση, για πόσο χρονικό διάστημα και με τι ύψους ζημία. Επίσης, θα διαλευκανθεί εάν ο διαμοιρασμός του σήματος είχε όντως εμπορικό σκοπό.

Να επισημανθεί ότι ο παράνομος διαμοιρασμός σήματος συνιστά παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αν από την περαιτέρω έρευνα κριθεί ότι οι συλληφθέντες διαμοιράζονταν το σήμα του συνδρομητικού καναλιού για εμπορικούς σκοπούς, τότε προβλέπεται η εναντίον τους άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου