ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγκατάλειψη το πάρκο στο Κάραγατς

σε-εγκατάλειψη-το-πάρκο-στο-κάραγατς-207534

Πνεύμονας πρασίνου για μια ολόκληρη γειτονιά σε πλήρη εγκατάλειψη, όπως καταγγέλλουν περίοικοι του πάρκου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπυρίδη, Καραολή, Αντιστάσεως και Επισκοπής, πάνω από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου και σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μολονότι ο χώρος του πάρκου θα μπορούσε να αποτελέσει μια μικρή «όαση» για τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής, αλλά και για τους μαθητές των γύρω σχολικών μονάδων, είναι απαξιωμένος.

Δεν είναι μόνο τα σπασμένα παγκάκια, ούτε τα ανύπαρκτα καλαθάκια, από τα οποία έχει απομείνει μόνο ο σκελετός και οι γείτονες φροντίζουν να βάζουν έστω μια σακούλα για να πετιούνται εκεί τα σκουπιδάκια.

Περίοικοι ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οδοκαθαριστές δεν έχουν δει. Οι ίδιοι φροντίζουν να σκουπίζουν σκουπίδια και φύλλα από το πάρκο απέναντι από τα σπίτια τους. Ακόμη και να καθαρίζουν τις… «νάρκες» από ακαθαρσίες δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων που κατακλύζουν ειδικά το γκαζόν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Εδώ και καιρό έχει χαλάσει το αυτόματο σύστημα ποτίσματος του γκαζόν και των δέντρων – όσα έχουν απομείνει και δεν έχουν ξεραθεί. Υπάλληλοι έχουν δείξει σε γειτόνισσα πώς να ανοίγει τη βάνα για να ποτίζονται τα δέντρα, και στη συνέχεια να το κλείνει. Αν η ίδια φύγει ή ξεχάσει να το κάνει, απλώς το πράσινο δεν θα ποτίζεται.

Στο πάρκο υπήρχε επίσης και μια μικρή παιδική χαρά, η οποία «ξηλώθηκε» και τα παιχνίδια δεν αντικαταστάθηκαν με νέα πιστοποιημένα. Απέμεινε μόνο ο κενός χωμάτινος χώρος να θυμίζει τον παλιό παιδότοπο όπου τα καλοκαίρια έβρισκαν διέξοδο παιδιά της γειτονιάς, που τα έφερναν μανάδες και γιαγιάδες.

Οι κάτοικοι ζητούν από τις δημοτικές υπηρεσίες λίγη φροντίδα για το πάρκο. Αποκατάσταση των ζημιών, καθαριότητα, δενδροφυτεύσεις και επιδιόρθωση του αυτόματου ποτίσματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου