ΤΟΠΙΚΑ

Βάλτερ Στέχελ: Θησαυρός ο τουρισμός για τη Μαγνησία

βάλτερ-στέχελ-θησαυρός-ο-τουρισμός-γι-207600

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τον βηματισμό της και θα ακολουθήσει τροχιά ανάπτυξης, εξέφρασε προχθές από τον Βόλο ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ, ο οποίος χαρακτήρισε «θησαυρό» για τη Μαγνησία τον τουρισμό.

Ο κ. Στέχελ, ο οποίος είχε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, με αφορμή την προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημητρίου Μπενέκου, για τον Ελμουτ Σέφελ, αναφέρθηκε στη φυσική προίκα της Μαγνησίας και τις προοπτικές ανάπτυξης που διαγράφονται.

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα, τους Ελληνες και τη Μαγνησία, ενώ επεσήμανε ότι: «H Ελλάδα αναπτύσσει τις δυνατότητές της. Eίμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Εντυπωσιάστηκα από τη δυναμική της».

Στο Δημαρχείο Βόλου

Χθες, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του ασκούντα καθήκοντα Δημάρχου κ. Αθανασίου Θεοδώρου με τον πρόξενο της Γερμανίας κ. Στέχελ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βόλου κ. Στυλιανός Διαμαντίδης και ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας κ. Γεώργιος Παπαρίζος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ως καίρια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με την πόλη του Μονάχου, η οποία πέρυσι σημείωσε πληρότητες 87%, και ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Στέχελ, ώστε η συγκεκριμένη σύνδεση να διευρυνθεί χρονικά και να προστεθούν περισσότερες αεροπορικές γερμανικές εταιρείες στα δρομολόγια που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Στην Αποκεντρωμένη

Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενο από τον επίτιμο πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τη Θεσσαλία κ. Γεώργιο Παπαρίζο, είχε προχθές, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Ντίτορας.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Γερμανός πρόξενος ζήτησε να ενημερωθεί για τους τομείς αρμοδιότητας των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για θέματα προστασίας φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, αγροτικού τομέα, μεταναστών και τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου