ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον Δήμο Βόλου για το Καρτάλειο Διδακτήριο

συνάντηση-με-τον-δήμο-βόλου-για-το-καρτ-207910

Το επόμενο βήμα μαζί με τον Δήμο Βόλου για την επίλυση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο, ετοιμάζεται να κάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στον απόηχο της συνάντησης με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, που προφορικά εκφράστηκε θετικά για την πρόθεση ανταλλαγής του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ με άλλο οικόπεδο του Δήμου Βόλου, προκειμένου στο πρώτο να αναγερθεί νέο διδακτήριο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ήδη ζητήσει σύσκεψη με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Βόλου.

Στη συνάντηση, την ημερομηνία και τον χρόνο της οποίας αναμένεται να καθορίσει ο δήμος, θα συμμετέχουν οι τέσσερις διευθυντές των ισάριθμων σχολικών μονάδων που συστεγάζονται στο Καρτάλειο, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και η γραμματεία της Διεύθυνσης, καθώς επίσης οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, κ. Λάμπρος Σέππος όσο και ο τεχνικός σύμβουλος, κ. Αντώνιος Μπουλανίκης, εκφράστηκαν θετικά για την ανταλλαγή οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ πίσω από το κτίριο Αποστόλου, με οικόπεδο του Δήμου Βόλου, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη και τους διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκο Κατσαβριά, του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Καίτη Γαρυφάλλου, του 1ου ΕΚ Βόλου, Γιάννη Τσοκανάκη και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, Αθανάσιο Γκίκα.

Η ανταλλαγή θα ανοίξει τον δρόμο για την ανέγερση νέου διδακτηρίου πίσω από το κτίριο Αποστόλου, και σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του νεοκλασικού, θα δημιουργηθεί ένα νέο σχολικό κτίριο στο οποίο θα μπορέσει να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η ανέγερση νέου διδακτηρίου θα αποσυμφορήσει την κατάσταση στο Καρτάλειο και θα διασφαλίσει την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε περισσότερους από 600 μαθητές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου