ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος τίμησε τον Πολιούχο του Αγιο Νικόλαο [εικόνες]

ο-βόλος-τίμησε-τον-πολιούχο-του-αγιο-νι-207959

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της πόλης του Βόλου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελέστηκε η αρτοκλασία και στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος, θα απευθύνει τον καθιερωμένο χαιρετισμό.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η γιορτή αυτή είναι πρόσκληση για μια αναμέτρηση με τον Άγιο Νικόλαο, για ν’ αξιολογήσουμε την πραγματικότητα του εαυτού μας· ν’ αναμετρηθούμε με την πίστη του, για να δούμε το μέγεθος της δικής μας πίστης· ν’ αναμετρηθούμε με την αγιότητα και την πραότητά του, για να διαπιστώσουμε αν έχουμε απαρνηθεί τη βία, το μίσος και την κακία· ν’ αναμετρηθούμε με την ασκητικότητά του, για να δούμε αν απαρνηθήκαμε την αυταρέσκεια και την απληστία της εποχής μας… Ο Άγιός μας είναι σήμερα τόσο επίκαιρος όσο ποτέ, γιατί ζούμε σε μια εποχή, όπου συχνά χάνεται η πίστη στο Θεό και, κατά συνέπεια, και στους ανθρώπους. Κυριαρχεί η ατομικότητα και η περιφρόνηση του συνόλου. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να μάθουμε, επιτέλους, να μοιραζόμαστε. Στην εποχή μας η τρομοκρατία κυριαρχεί στον κόσμο, γεγονός τραγικό για τον αιώνα μας και αναζητούμε εναγωνίως την ειρήνη. Ο Άγιος μάς δείχνει τί σημαίνει ταπεινή αγάπη, προσφορά και θυσία. Γι΄ αυτό, ελάτε να ξεφύγουμε από τα πρόσκαιρα, τους εφήμερους φωτισμούς και να μάθουμε τί σημαίνει αληθινή και ουσιαστική ζωή, εμπιστοσύνη στο Θεό και στους ανθρώπους, ελευθερία, μέσα από τη μετάνοια, αγάπη και προσφορά. Μας προτρέπει να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, να συναντήσουμε τον Χριστό στο πρόσωπο του αναγκεμένου, του ξένου, του φτωχού, του άλλου, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ενότητας, κατά το πρότυπο της Εκκλησίας μας..».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε του Κληρικούς μας, για το έργο που επιτελούν, με αγάπη και φρόνημα θυσιαστικό , αλλά και τον λαό μας, για τον αγώνα του να κρατήσουμε την τοπική μας κοινωνία όρθια σε καιρούς κρίσης.

Σήμερα στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ναό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον Αγιο Νικόλαο είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 7/12:

7.30 – 9.30 Ὄρθρος και Θεία Λειτουργία -Παράκληση Βηματαρίσσης -Επιστροφή Ι. Εικόνας στην οικεία της θέση.

17.00 -18.30 Εσπερινός – Παράκληση στον Αγιο Νικόλαο

19.00 -19.30 Απόδειπνο -Χαιρετισμοί στον Αγιο Νικόλαο

Παρασκευή 8/12:

7.30 -9.30 Ορθρος και Θεία Λειτουργία

18.00 -19.30 Εσπερινός -Παράκληση στον Αγιο Νικόλαο -Τελετή καθαγιασμού Μύρου Αγίου Νικολάου

19.30- 20.00 Απόδειπνο -Χαιρετισμοί στον Αγιο Νικόλαο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου