ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία αγάπης για την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου

συναυλία-αγάπης-για-την-κουζίνα-αλληλ-209220

Μια αγκαλιά έγινε ο Βόλος, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή του στο εθελοντικό έργο της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», που προσφέρει σε καθημερινή δράση περισσότερες από 200 μερίδες φαγητό. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών και χορωδών, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου και συμμετείχαν: Η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πεταλούδων Ρόδου, η Βολιώτικη Χορωδία, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Στάσας Τζάλλα, η Παραδοσιακή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος – Αλμυρού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή και ο Συλλόγους Ελασσονιτών Μαγνησίας.

Η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμο Βόλου για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ αναφέρθηκε, παράλληλα, στην προσπάθεια που διευρύνεται διαρκώς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προσφέρονται 150 μερίδες φαγητό σε απόρους από Τρίτη μέχρι Παρασκευή, παράλληλα, προσφέρονται 30 μερίδες φαγητού στη Νέα Ιωνία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 10 μερίδες φαγητού στο ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας και επιπροσθέτως δίνονται καθημερινά, 86 πρωινά γεύματα σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, που προέρχονται από άπορες οικογένειες.

Η υπεύθυνη της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» υπογράμμισε ότι αυξάνονται καθημερινά τα αιτήματα για βοήθεια από πολλές ακόμη άπορες οικογένειες και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν.

Το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, κυριάρχησε στην χθεσινή εκδήλωση, κι έφτασε μέχρι την πλατεία του θεάτρου, στους δεκάδες Βολιώτες που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο χθεσινό κάλεσμα των διοργανωτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου