ΤΟΠΙΚΑ

Ευαισθητοποίηση των φιλοξενούμενων της ΑΡΣΙΣ Βόλου κατά της χρήσης ναρκωτικών

ευαισθητοποίηση-των-φιλοξενούμενων-210086

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Βόλου (Κ.Ε.Θ.Ε.Α.) επισκέφτηκε τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Μακρινίτσα με στόχο την ευαισθητοποίηση των φιλοξενούμενων και των φιλοξενούμενων των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο σχετικά με τη χρήση ουσιών και την προώθηση της πρόληψης απέναντι στη χρήση.

Οι νέοι των δομών της ΑΡΣΙΣ συμμετείχαν σε παρακολούθηση βίντεο προβολής με σκοπό την κατάρριψη των μύθων και την έγκυρη ενημέρωση για τις ουσίες και τις εξαρτήσεις. Επιπλέον, οι νέοι δημιούργησαν δύο κολάζ με θέμα «Η ζωή με την χρήση ουσιών» και «Η ζωή χωρίς την χρήση ουσιών», με σκοπό τη συναισθηματική ενεργοποίηση, την ανταλλαγή εμπειριών και αντιλήψεων και την ενεργό συμμετοχή τους στο δρώμενο.

Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, και η διευκόλυνση της πρόσβασης στις υπηρεσίες, είναι μερικοί από τους βασικούς στόχους των ενημερωτικών ενεργειών του ΚΕΘΕΑ.

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωσή Υποστήριξης Νέων είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη. Η ΑΡΣΙΣ αναπτύσσει δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες για την υποστήριξη των νέων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Βασική επιδίωξη της ΑΡΣΙΣ είναι η εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και η κοινωνική ευαισθητοποίηση για την προστασία των παιδιών που, ανεξάρτητα από εθνικότητα, καταγωγή, θρήσκευμα αποτελούν τον πιο αδύναμο, ευαίσθητο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου