ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή ψυχρολουσία για οφειλέτες με μπιλιετάκια χωρίς δυνατότητα ρύθμισης

διπλή-ψυχρολουσία-για-οφειλέτες-με-μπ-210438

Διπλή ψυχρολουσία για δημότες που παραλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ειδοποιητήρια από το Δήμο Βόλου προκειμένου να εξοφλήσουν παλιές κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας. Οσοι άρχισαν να παραλαμβάνουν τα «μπιλιετάκια» από την Παρασκευή, καλούνται να καταβάλλουν ποσά για κλήσεις σχεδόν μία δεκαετία πριν έχοντας όμως χάσει τη δυνατότητα ρύθμισης των ποσών σε έως και 100 δόσεις, δεδομένου ότι η προθεσμία για τις ρυθμίσεις εξέπνευσε στις 30 Νοεμβρίου.

Συνολικά από το Δήμο Βόλου, έχουν αποσταλεί 23.000 «μπιλιετάκια» που αφορούν σε 27.000 κλήσεις. Το συνολικό ποσό αφορά στα 4,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Το σύνολο των ειδοποιητηρίων παραδόθηκε από την οικονομική υπηρεσία στα ΕΛ.ΤΑ., στις 20 Νοεμβρίου περίπου, με την επισήμανση να προωθηθούν άμεσα, προκειμένου οι οφειλέτες να μπορούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις έως και 100 δόσεις και να μην επιβαρυνθούν από τόκους και προσαυξήσεις.

Ωστόσο, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή, δημότες παραλάμβαναν ειδοποιητήρια. Η ψυχρολουσία ήταν διπλή: από τη μία τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν από την άλλη η λήξη της προθεσμίας για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι οφειλέτες στη Ν. Αγχίαλο, παρέλαβαν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή παλιών κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας, με την εκπνοή της προθεσμίας, την περασμένη Πέμπτη και έτρεχαν… πανικόβλητοι για να ρυθμίσουν τα ποσά των χρεών τους.

Οσοι εξακολουθούν να παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια, και εφόσον διασταυρώσουν ότι όντως οι κλήσεις δεν έχουν πληρωθεί με τα αρχεία των ΕΛ.ΤΑ. που έχει στη διάθεσή της η οικονομική υπηρεσία, θα πρέπει να καταβάλλουν εφεξής εφάπαξ το ποσό, το οποίο για κάθε μήνα καθυστέρηση, θα επιβαρύνεται με προσαύξηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου