ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή αλληλεγγύης από δεκάδες σχολεία της Μαγνησίας

γιορτή-αλληλεγγύης-από-δεκάδες-σχολε-210584

Γιορτινές πινελιές και άρωμα Χριστουγέννων συνέθεσαν το φιλανθρωπικό μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε χθες στο 5ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας, με την συμμετοχή δεκάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοσίων σχολείων της Μαγνησίας μαζί με τις καθηγήτριες Γερμανικών, διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά την καθιερωμένη τους χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης, η οποία σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Επ. Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία και του Πολιτιστικού συλλόγου Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων».

Τα σχολεία που συμμετείχαν και συνεισέφεραν στη φετινή γιορτή ήταν: 1ο, 2ο, 5ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο, 16ο, 19ο, 24ο, 27ο, 30ο, 31ο, 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 3ο, 5ο, 6ο, 8ο, 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό σχολείο Ιωλκού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, το Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής, το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ριζόμυλου, το Δημοτικό Σχολείο Στεφανοβικείου, το 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, το Γυμνάσιο Αγριάς, το Γυμνάσιο Αργαλαστής, το 1ο και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου , το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής καθώς και το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών, να γευτούν σπιτικά εδέσματα, γλυκά, το παραδοσιακό γερμανικό ζεστό κρασί, βάφλες και πολλές ακόμη γιορτινές λιχουδιές, που έγιναν ανάρπαστες. Για τους μικρούς επισκέπτες πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και χειροτεχνίας, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου, που βρίσκεται στο Διμήνι, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο ζωής που αναπτύσσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου