ΛΑΡΙΣΑ

Οσκαρικός κινηματογραφιστής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

οσκαρικός-κινηματογραφιστής-σε-εκδή-210806

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο μιας σειράς πολιτιστικών δράσεων με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του, έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Αμερικανό συγγραφέα και σκηνοθέτη Steven Berstein σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής, στη Βιόπολη Λάρισας.

Ο Steven Berstein θα μιλήσει για την τέχνη του κινηματογράφου σήμερα καθώς και για την πρωτοβουλία του σχετικά με την ίδρυση σχολής κινηματογράφου στη Σύρο.

Ο Steven Berstein είναι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος και συγγραφέας. Γύρισε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Monster» με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Magic City», για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award). Έλαβε, επίσης, το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Decoding Annie Parker». Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας, με τίτλο «Dominion» και πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, με βαθμολογία στο IMDb 8,8 σαρώνει στα φεστιβάλ που συμμετέχει και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Πέραν του πλούσιου κινηματογραφικού του έργου, ο Στίβεν Μπερνστάϊν είναι πολύ γνωστός και καταξιωμένος για τις φημισμένες διαλέξεις του τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λάτρης της χώρας μας την οποία, όπως είπε, θεωρεί δεύτερο σπίτι του, δηλώνει την επιθυμία να δημιουργήσει Σχολή Κινηματογράφου στη Σύρο: «Έρχομαι εδώ για να φτιάξω ταινίες μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μου από την Ελλάδα» δήλωσε σε ομιλία του για το κινηματογραφικό του όραμα.

Για πρώτη φορά σκηνοθέτης του Ηollywood έρχεται για διάλεξη στη Θεσσαλία, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Ηλία Μάντη και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που φέτος διανύει τον δέκατο χρόνο παρουσίας στα κινηματογραφικά δρώμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου