ΤΟΠΙΚΑ

Ενα παράπονο… αφορμή για δράση

ενα-παράπονο-αφορμή-για-δράση-211639

«Σήμερα, έχω τα γενέθλιά μου. Και δεν έχω πάρει δώρο», το παράπονο ενός τρίχρονου κοριτσιού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κινητοποίησε τον Δήμο Βόλου

«Σήμερα, έχω τα γενέθλιά μου. Και δεν έχω πάρει δώρο»: Το παράπονο από τα χείλη ενός τρίχρονου κοριτσιού από τον Βόλο, όταν πριν από ένα μήνα περνούσε το κατώφλι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω του οποίου οι οικονομικά αδύναμοι γονείς του εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι. «Γροθιά στο στομάχι» αποτέλεσε το παράπονο του μικρού κοριτσιού, που με την αθωότητα της παιδικής του ψυχής ζητούσε το δώρο του για τα γενέθλιά του. Αποτέλεσε όμως και αφορμή για δράση. Οι λιτές κουβεντούλες του παιδιού κινητοποίησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό. Και γύρω από το αυθόρμητο αίτημα, στήνεται μια ολόκληρη γιορτή: χριστουγεννιάτικο πάρτι για το σύνολο των 400 παιδιών οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου αλλά και των παιδιών του Ορφανοτροφείου που θα παραλάβουν το δικό τους ολοκαίνουριο δώρο για τις γιορτές…

Το κοριτσάκι, το πήρε το δώρο του για τα γενέθλιά του από την αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου: έναν τεράστιο κούκλο Τουίτι, ένα παζλ και ένα σακίδιο πλάτης. Όμως δεν θα είναι το μοναδικό δώρο. Θα πάρει και ολοκαίνουριο δώρο για τα Χριστούγεννα, όπως και το σύνολο των 400 παιδιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας δεν μπορούσε να εκταμιεύσει κονδύλι από τα δημοτικά ταμεία για να αγοράσει από ένα δώρο σε όλα τα παιδιά των απόρων οικογενειών. Ετσι, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μαρία Ζορμπά, και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κώστας Στάμος, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έτρεξαν για την κινητοποίηση ιδιωτών και φορέων προκειμένου να προσφέρουν χρήματα για την αγορά του γιορτινού δώρου 400 παιδιών.

Μέχρι στιγμής 14 επιχειρήσεις και φορείς έχουν γίνει η «αγκαλιά» για τα παιδιά απόρων οικογενειών, που φέτος τα Χριστούγεννα θα πάρουν το δώρο τους: Βιοτεχνία σφολιάτας Γιάννης Στάμος, Μάγνητες Τυφλοί, πρατήριο υγρών καυσίμων Ν. Καραλής, συνεργείο αυτοκινήτων Νταόπουλος-Μιχέας, κέντρο διασκέδασης Premiera, Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Βόλου, ΥΔΡΟΔΟΜΗ, κατάστημα επαγγελματικού εξοπλισμού Δημητρίου Κραβαρίτη, έπιπλα Δημητρίου Κουτούπη, Κρέατος Τέχνη, συνεργείο αυτοκινήτων Γιάννη Πασιά και «Τόρης» κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Οι χορηγοί όμως αυξάνονται καθημερινά. Σε όλους δίνεται απόδειξη για το χρηματικό ποσό που προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με στόχο κάθε παιδί να πάρει το γιορτινό δώρο του. Τα 277 είναι παιδιά ηλικίας από 15 ημερών έως 15 χρονών, και τα υπόλοιπα έως 18 ετών.

Ο Αϊ Βασίλης για τα παιδιά θα έρθει σε χριστουγεννιάτικο πάρτι που θα γίνει λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε χώρο που θα αποφασιστεί. Μαζί με το δώρο τους, τα παιδιά θα παίρνουν μπισκότα, προσφορά της εταιρείας Παπαδοπούλου, ενώ στον χώρο του πάρτι θα υπάρχει μπουφές με χριστουγεννιάτικα γλυκά, μουσική και χορός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου