ΤΟΠΙΚΑ

Από το Πήλιο για την «Κιβωτό του Κόσμου»

από-το-πήλιο-για-την-κιβωτό-του-κόσμου-211841

Ένας υπέροχος μικρός αγώνας ορεινού τρεξίματος που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς και απευθύνεται σε νέους από 17 έως 117 ετών, πρόκειται να ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, από το Xenia Palace Portarias.

Ο αγώνας 10 χιλιομέτρων με τη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, αθλητικών συλλόγων και ομάδων θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα της διοργάνωσης, 10 ευρώ για κάθε συμμετοχή, θα διατεθούν για την οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», ενώ θα υποστηρίξουν και τη συντήρηση των μονοπατιών στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές.

Στις 12 εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι, πρόκειται να γίνει η απονομή των μεταλλίων του χειμερινού υπέρ-μαραθωνίου ULTRA TRAIL PELION (UTP), με τη συμμετοχή 150 υπερ-αθλητών που κλήθηκαν να διανύσουν τρέχοντας 82 χιλιόμετρα δικτύου μονοπατιών, καλντεριμιών και παραλίας, περνώντας από τη Μακρινίτσα, τα Χάνια, την Τσαγκαράδα, το Ανήλιο και επιστροφή από Χάνια μέχρι το σημείο της εκκίνησης στο ξενοδοχείο Ξενία Πορταριάς.

Ο τερματισμός αναμενόταν 20 ώρες μετά την έναρξη, στις 2 περίπου σήμερα τα ξημερώματα.

«Η διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα, προσφέρει ανεκτίμητη αξία τόσο στην περιοχή που τον φιλοξενεί αλλά και στους συμμετέχοντες – αθλητές που θα βιώνουν τη μοναδική ομορφιά του Πηλίου. Οι συμμετοχές των αθλητών είναι ως προς το πλείστον ελληνικές αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα των δρομέων του Ultra Trail», αναφέρουν οι διοργανωτές του αγώνα, που ουσιαστικά αποτελεί την υλοποίηση του ονείρου του Κωνσταντίνου Τσαντού ενός καταξιωμένου αθλητή τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου