ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

πρωτοβουλία-ευαισθητοποίησης-από-το-212030

Απογευματινή εκδήλωση με θέμα «Μπάσκετ με αμαξίδιο» πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, την περασμένη Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ «Αργοναύτες Α.Σ. ΑμεΑ» και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, τα παιδιά γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή με το άθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, μίλησε στα παιδιά για το άθλημα, τις ομοιότητες και τις διαφορές με το κανονικό μπάσκετ, και τα παιδιά έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις σχετικές με το άθλημα λύνοντας κάθε τους απορία.

Στη συνέχεια, έγινε επίδειξη του αθλήματος από μέλη της ομάδας, όπου τα παιδιά απόλαυσαν ένα μικρό αγώνα μπάσκετ. Στη συνέχεια τα παιδιά ανέβηκαν στα αγωνιστικά αμαξίδια, κινήθηκαν στον χώρο με αυτά, και δοκίμασαν να προπονηθούν κάνοντας πάσες και ρίχνοντας βολές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων, Αθανασία Κολοφωτιά και Ελένη Νίκου, ευχαριστούν την ομάδα μπάσκετ «Αργοναύτες Α.Σ. ΑμεΑ» για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, καθώς και τον σύλλογο διδασκόντων και τη γυμνασιάρχη, κα Χατζηδημητρίου Ελένη, του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και τη βοήθειά τους για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου