ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρό μήνυμα ισότητας από μαθητές

ηχηρό-μήνυμα-ισότητας-από-μαθητές-212109

Με όπλα τους το θεατρικό παιχνίδι και τη ζωγραφική, μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ισότητας, και έδειξαν στην κοινωνία τον δρόμο για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Βγήκαν σε πάροδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και όλοι μαζί, μαθητές με αναπηρίες και μη, συμμετείχαν σε θεατρικό δρώμενο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Ο ένας μαθητής βοηθούσε τον άλλο να περάσουν το… ποτάμι, και στο τέλος πήραν τις τέμπερες και άφησαν τα αποτυπώματά τους πάνω στο οδόστρωμα: καρδιές, ήλιους και παιδιά κρατημένα χέρι- χέρι, όλα σύμβολα ισότητας και αγάπης.

«Μου έκανε εντύπωση ότι τα παιδιά με αναπηρίες είχαν το θάρρος και δούλεψαν μαζί μας, κι εμείς με εκείνους. Είμαστε όλοι ίσοι. Εγώ ζωγράφισα μια καρδιά και έναν ήλιο που συμβολίζει τη φιλία μεταξύ μας», είπε ο μαθητής της ΣΤ’ τάξης του 10ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, Ακης Σύρος.

Το δρώμενο παρακολούθησαν ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος και ο σχολικός σύμβουλος της Γ’ Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Σδρόλιας.

«Οι μαθητές μας χάρισαν απλόχερα χαμόγελα και μας δίδαξαν ότι πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι όλο τον χρόνο», σχολίασε ο κ. Πολύζος.

«Ολοι μαζί μπορούμε. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την κοινωνία. Είδαμε τι κάνουν τα παιδιά στα δύο σχολεία και ευχόμαστε ανάλογα να δράσει και η κοινωνία», είπε από την πλευρά του, ο κ. Κων. Σδρόλιας.

«Προχωρήσαμε σε μια κοινή δράση, που όμως δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Τα δύο σχολεία που συναυλίζονται, με τους μαθητές τους να συνυπάρχουν, έχουμε καθημερινή και διαχρονική συνεργασία. Και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σήμερα είναι ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι», υπογράμμισε ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Αναστάσιος Γούκος.

«Η τέχνη ενώνει όλα τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι δεν φαίνεται η διαφορετικότητα, μέσα από τη ζωγραφική όλα τα παιδιά είναι ίσα», σχολίασε εξάλλου, η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Θάλεια Αλεξίου.

«Όταν έχουμε διάθεση και θέληση τίποτα δεν είναι δύσκολο», το μήνυμα που έστειλε η δασκάλα θεατρικής αγωγής στο 10ο Δ.Σ. Βόλου, Αλίκη Κουκουμβρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου