ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν συλλογικές συμβάσεις με καθολική ισχύ

ζητούν-συλλογικές-συμβάσεις-με-καθολ-212332

Συλλογικές συμβάσεις οι οποίες να ανταποκρίνονται μισθολογικά στις πραγματικές ανάγκες των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Μαγνησίας, διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ, μέλη της οποίας χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι κ.κ. Γιώργος Μαστρογιάννης και Κωνσταντίνος Γκουντέλιας, κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση που θα διοργανώσει εκείνη την ημέρα το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλ. Πανεπιστημίου. Αναφερόμενοι στα προβλήματα του κλάδου, υπογράμμισαν πως «οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες» οι οποίοι –σύμφωνα με τους ίδιους- «αποκομίζουν τεράστια κέρδη, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που το εισόδημά τους έχει μειωθεί στο κατώτατο επίπεδο.

«Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύεται ιδανικός θεματοφύλακας των απαιτήσεων του κεφαλαίου, της αντεργατικής πολιτικής της Ε.Ε. Πρωτοστατεί στην παραπλάνηση των εργαζόμενων και του λαού, στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας. Είναι αυτοί που, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου προωθούν την κατάργηση των ΣΣΕ, δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να μην εφαρμόζουν ακόμη κι αυτές που υπάρχουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δικό μας κλάδο» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων είναι μονόδρομος, για αυτό και όπως τόνισαν ο δικός τους αγώνας θα είναι διαρκής, ώστε ο κλάδος να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα.

Οι δύο συνδικαλιστές επέκριναν επίσης τις πλειοψηφούσες παρατάξεις των τοπικών σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού, υποστηρίζοντας πως είναι απούσες και ότι δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μελών τους. Τέλος, καταλήγοντας αναφέρθηκαν στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουν υιοθετήσει οι ταξικές δυνάμεις ενόψει της απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτό ζητείται μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων να είναι καθολική, οι μισθοί στα ξενοδοχεία να μην είναι μικρότεροι των 900 ευρώ μικτά, και 860 ευρώ μικτά επίσης στον επισιτισμό κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου