ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε ο πρώτος σκύλος -οδηγός

παραδόθηκε-ο-πρώτος-σκύλος-οδηγός-212962

Τελετή παράδοσης του πρώτου σκύλου οδηγού στον Βόλο πραγματοποιήθηκε χθες, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, με πρωταγωνιστή τον Εκτορα, ένα τρισχαριτωμένο λαμπραντόρ τεσσάρων περίπου ετών, ο οποίος είναι πλέον τα μάτια του χειριστή του, Γιώργου Ντότα. Η χθεσινή εκδήλωση ανέδειξε το πολύ σημαντικό έργο που αναπτύσσεται στο κέντρο «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος», προκειμένου να διευκολύνεται η καθημερινότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπογραμμίστηκε το πλαίσιο ευαισθησίας αλλά και πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης και οι γενικότερες προσπάθειες που καταγράφονται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του σκύλου οδηγού στον χειριστή του, από την κ. Γερουλάνου και τον εκπαιδευτή σκύλων οδηγών Γιάννη Κονδράρο.

Η πρόεδρος του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» αναφέρθηκε στη διαδικασία εκπαίδευσης του σκύλου οδηγού και τον καθοριστικό του ρόλο που επιτελεί στο πλευρό ατόμων με προβλήματα όρασης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα, την ανεξαρτησία και την προσβασιμότητά τους στην πόλη.

Ο Εκτορας είναι πλέον ο οδηγός του Γιώργου Ντότα

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Κονδράρος επεσήμανε ότι εκπαιδεύονται τόσο ο σκύλος οδηγός όσο και ο χειριστής του, προκειμένου να αποτελέσουν μια ομάδα και να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γιώργος Ντότας αναφέρθηκε στο όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ευχήθηκε να αποκτήσουν και άλλοι Βολιώτες με προβλήματα όρασης τον δικό τους σκύλο οδηγό. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανέφερε ότι η ζωή του άλλαξε ριζικά, επισημαίνοντας ότι: «Νιώθω ανεξαρτησία και ασφάλεια στον δρόμο, γιατί έχω δίπλα μου έναν φίλο και συμπαραστάτη. Κινούμαι πλέον με ευκολία και στον μισό χρόνο σε σχέση με το παρελθόν, στο πεζοδρόμιο και τους δρόμους της πόλης» είπε. Το μήνυμα που στέλνει με αφορμή την αυριανή παγκόσμια μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαπνέεται από ευαισθησία, ενώ υπογραμμίζει ότι: «Η ζωή έχει δυσκολίες για όλους τους ανθρώπους. Για κάποιο άτομο με αναπηρία έχει ακόμη περισσότερες, αλλά με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται, και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, εκ μέρους της Περιφέρειας ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Βασίλης Χατζόπουλος, η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Τόλιας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι υπογράμμισαν με την παρουσία τους την ευαισθησία τους πάνω σε θέματα αναπηρίας και ισότιμης κοινωνικής συμμετοχής.

Πολύς κόσμος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου