ΤΟΠΙΚΑ

Διάσωση θρίλερ στην παραλία Βόλου

διάσωση-θρίλερ-στην-παραλία-βόλου-213031

Γιγαντιαία κινητοποίηση και διάσωση 62χρονου άνδρα χθες στην παραλία Βόλου μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Ο 62χρονος, άγνωστο για ποιο λόγο, το πιθανότερο από ατύχημα, έπεσε στη θάλασσα χθες γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Εκείνη την ώρα επικρατούσαν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τα κύματα έδερναν την προκυμαία φτάνοντας μέχρι και το πάρκο. ΕΚΑΒ, Λιμενικό, Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα. Βολιώτες παρακολουθούσαν τη διάσωση με κομμένη ανάσα. Δυο πυροσβέστες αψήφησαν τα πελώρια κύματα και έπεσαν στο νερό!

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Όλα συνέβησαν γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Στην παραλία δεν υπήρχε πολύς κόσμος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ένας νέος είδε από απόσταση 200 μέτρων τον άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα και άρχισε να φωνάζει.

Η Ελισάβετ Μελλιοπούλου είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τραβούσε φωτογραφίες τα κύματα. Ακούγοντας τις φωνές, έτρεξε προς το μέρος που έδειχνε ο νεαρός, και διαπίστωσε πως έναν άνδρας πάλευε με τα αφρισμένα κύματα μέσα στη θάλασσα, καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λιμενικοί και πυροσβέστες. Ο κυματισμός της θάλασσας
ήταν μεγάλος. Οι άνεμοι που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν έντασης 7-8 μποφόρ.Το σκοτάδι ήταν βαθύ, και ο άνθρωπος δεν φαινόταν πουθενά. Η γυναίκα όμως βεβαίωνε τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες ότι τον είδε. «Τον κοιτούσα στο πρόσωπο για αρκετή ώρα και του φώναζα να κάνει κουράγιο», είπε η κ. Μελλιοπούλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στην παραλία στο σημείο του συμβάντος συγκεντρώθηκε ένα σκάφος του λιμενικού, ένα περιπολικό του λιμενικού, ένα ασθενοφόρο, δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στη θάλασσα φαινόταν ένα μαύρο αντικείμενο που έμοιαζε με σακάκι. Λιμενικοί και πυροσβέστες έριχναν τα φώτα των οχημάτων στη θάλασσα καθώς δεν διακρινόταν ο άνδρας-λόγω του ότι είχε βραδιάσει, αλλά και λόγω του καιρού.

Το μαύρο αντικείμενο χανόταν και ξαναέβγαινε στην επιφάνεια. Για κάποια στιγμή χάθηκε τελείως. Τελικά, γύρω στις 6 το απόγευμα ο 62χρονος εντοπίστηκε. Τα κύματα τον είχαν μετακινήσει στη θαλάσσια περιοχή μπροστά ακριβώς από τα «Κύματα». Μεγάλο πλήθος κόσμου πλέον που είχε συγκεντρωθεί βλέποντας την κινητοποίηση παρακολουθούσε τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα.

Ηρωική προσπάθεια

Δύο πυροσβέστες, ο Νεκτάριος Κιμανετζής και ο Στέργιος Παπαζήσης, αψήφησαν τον καιρό και έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τον άνδρα. Με αυτοθυσία φόρεσαν τα σχοινιά και έπεσαν στο νερό. Τα λεπτά που ακολούθησαν στο σημείο διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές αγωνίας. Τελικά, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν και ανέσυραν τον άνδρα στην παραλία. Ανάμεικτα συναισθήματα κατέκλυσαν όσους παρακολουθούσαν τις ενέργειες. Από την μία η έντονη αγωνία για την τύχη του άνδρα και από την άλλη ο θαυμασμός και το δέος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και ιδιαίτερα των δύο πυροσβεστών.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε αμέσως τις πρώτες βοήθειες επί τόπου στον άνδρα, ενώ άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στην Παθολογική Κλινική για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ο άνθρωπος έως αργά το βράδυ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Είχε διασωληνωθεί και επρόκειτο να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο γιος του αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνέχιζε έως αργά το βράδυ την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη και ο 62χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου