ΤΟΠΙΚΑ

Στα γκισέ μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για τις κλήσεις

στα-γκισέ-μέχρι-την-εκπνοή-της-προθεσμ-213865

Εκατοντάδες ήταν και χθες όσοι προσήλθαν στην οικονομική υπηρεσία προκειμένου στην εκπνοή της προθεσμίας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 100 δόσεις ή να τις πληρώσουν εφάπαξ, απαλλασσόμενοι από τόκους και προσαυξήσεις.

Για μία ακόμη ημέρα επικράτησε συνωστισμός και εντάσεις από τους συναλλασσόμενους που διαμαρτύρονταν κυρίως για τα μπιλιετάκια της δημοτικής αστυνομίας που αφορούν σε κλήσεις έως και μία δεκαετία πίσω. Αξιοσημείωτο είναι ότι για να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος, η ταμειακή υπηρεσία παρέμεινε ανοιχτή έως τις 4 το απόγευμα και έως τις 7μ.μ. το τμήμα προσόδων που δεχόταν αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών.

Το σύνολο του προσωπικού της υπηρεσίας βρέθηκε και χθες επί ποδός.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 200 λάθη στα ειδοποιητήρια της δημοτικής αστυνομίας, τα οποία γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν και αφορούν κυρίως σε μεταβιβάσεις οχημάτων και στην αποστολή ειδοποιητηρίων σε παλιούς ιδιοκτήτες, ή σε κλήσεις που πληρώθηκαν μέσω ΕΛΤΑ και δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα.

Συνολικά από τον Δήμο Βόλου έχουν αποσταλεί 23.000 «μπιλιετάκια» που αφορούν σε 27.000 κλήσεις. Το συνολικό ποσό αφορά στα 4,7 εκατ. ευρώ περίπου και είναι ποσό επιπλέον των 23 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι οι βεβαιωμένες οφειλές πολιτών που αφορούν σε δημοτικό φόρο, τέλη ακίνητης περιουσίας, πολεοδομικά, μισθώματα, από προηγούμενα έτη, ακόμη και 20ετίας, αλλά και οφειλές της τελευταίας πενταετίας όπως είναι τέλη κοινόχρηστων χώρων αλλά και τέλη καθαριότητας που εισπράττονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό, πόσοι από τους οφειλέτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου