ΤΟΠΙΚΑ

Παράδοση σκύλου οδηγού στον Βόλο

παράδοση-σκύλου-οδηγού-στον-βόλο-216501

Ενημέρωση για τους σκύλους οδηγούς τυφλών και η επίσημη παράδοση του πρώτου σκύλου οδηγού στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» και σε συνεργασία με το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για την πρόσβαση και τη σχετική νομοθεσία, από την πρόεδρο του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, Ζωή Γερουλάνου, καθώς και επίσημη παράδοση του πρώτου σκύλου οδηγού τυφλού στην πόλη μας, στον Γιώργο Ντότα.

Βασικός στόχος του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» είναι: να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν για την κινητικότητά τους σκύλο οδηγό και να εκπαιδεύσει Ελληνες εκπαιδευτές σκύλων οδηγών.

Η υπηρεσία παροχής σκύλου οδηγού στον τυφλό χρήστη θεωρείται μία σπουδαία παροχή, η οποία πιστεύεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί την ουσιαστική προσφορά του Κέντρου στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Μενέλαος Τσαούσης και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Επίσης έχουν προσκληθεί οι βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών και εκπαιδευτικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου