ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρό μήνυμα δήμου για Καραμπατζάκη

αυστηρό-μήνυμα-δήμου-για-καραμπατζάκ-216563

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της Καραμπατζάκη, στέλνει ο Δήμος Βόλου, στον απόηχο των εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Ο σχεδιασμός του δήμου που βασίζεται σε νόμιμες αποφάσεις, όπως υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους, προβλέπει τη λειτουργία των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου ως ζεύγος μονόδρομων ήπιας κυκλοφορίας, έργο που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή γίνεται προς όφελος των πολιτών.

Μετά τις αντιδράσεις μερίδας δημοτών που στάθηκαν μπροστά από τα μηχανήματα, τις ακυρώσεις αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις εκκρεμοδικίες που υπάρχουν, ο Δήμος Βόλου καλεί δημόσιους λειτουργούς και αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και διαμηνύει σε αυστηρό τόνο ότι το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει: «Μετά και τη λήψη νέας απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου, η δημοτική αρχή του Βόλου επαναλαμβάνει τη βούλησή της να προχωρήσει τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι όλες μας οι ενέργειες διέπονται από πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τη δημοκρατική αντίληψη της κοινωνίας μας, που θέλει την πλειοψηφία να διοικεί και τις μειοψηφίες να ελέγχουν, και ως εκ τούτου υπογραμμίζουμε προς εκείνους που ετσιθελικά και αντίθετα σε κάθε νόμιμη διαδικασία επιχειρούν να επιβάλλουν τις υπαγορευμένες, είτε από κομματικές σκοπιμότητες είτε από ιδιοτελή συμφέροντα, επιδιώξεις τους ότι δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν. Ακόμη κι αν αυτοί έχουν τον μανδύα του δημόσιου λειτουργού, αλλά λειτουργούν σαν κομματάρχες σε ευθεία αντίθεση με τα καθήκοντά τους.

Το έργο θα συνεχιστεί, και όσοι με σκοπιμότητα και θολές επιδιώξεις συνεχίζουν να αντιδρούν και να δηλητηριάζουν την κοινωνία θα βρεθούν εκτεθειμένοι και θα κληθούν να λογοδοτήσουν τόσο στις αρμόδιες Αρχές όσο και στην ίδια την κοινωνία. Προς τούτο και καλούμε εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης να το πράξουν αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες που εκ του Νόμου και του λόγου ύπαρξής τους απορρέουν. Το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει».

Προσφυγή στο άρθρο 152

Στο μεταξύ, χθες ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς, και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Θωμάς Κλημόπουλος, κατέθεσαν ένσταση στην Επιτροπή του άρθρου 152 εναντίον της απόφασης του γ.γ. της Αποκεντρωμένης.

Ο Ν. Ντίτορας είχε απορρίψει ως αβάσιμη την προσφυγή των κ.κ. Πατσιαντά και Κλημόπουλου, που ζητούσαν ακύρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Δευτέρας και των αποφάσεων που λήφθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο σχεδιασμός για το έργο της Ζάχου-Καραμπατζάκη.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κατέθεσαν ένσταση στην επιτροπή του άρθρου 152, επιμένοντας στην ακύρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρουν, η συνεδρίαση συγκλήθηκε μετά από αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της λειτουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου. Επικαλούνται τον Νόμο βάσει του οποίου οι συνεδριάσεις διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων σε απογευματινές ώρες, η συγκεκριμένη όμως ορίστηκε πρωινή ώρα χωρίς να δικαιολογηθεί η εξαίρεση. Επίσης θέτουν ζήτημα για την εισαγωγή και άλλου θέματος στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν αυτού που ζήτησαν οι 17 να συζητηθεί. «Δεν είχε δικαίωμα να προσθέσει άλλο ή άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τον κάλεσα να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου», αναφέρουν στην ένσταση και στη συνέχεια κάνουν παράθεση των γεγονότων που ακολούθησαν.

Φυλούν… σκοπιά

Και χθες το παρών στην Καραμπατζάκη για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, έδωσαν αντιδρώντες στο έργο της διάνοιξης της οδού. Δηλώνουν ότι θα βρεθούν απέναντι από τα μηχανήματα του δήμου που θα επιχειρήσουν τη διάνοιξη. Πάντως ούτε και χθες εμφανίστηκαν μηχανήματα για την έναρξη των εργασιών, στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου εγκρίθηκε εκ νέου ο σχεδιασμός, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά των προέδρων των τοπικών συμβουλίων Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου