ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου έγιναν «ζαχαροπλάστες»

οι-μαθητές-του-13ου-νηπιαγωγείου-βόλου-έ-216894

Σημαντική μαθησιακή εμπειρία αποτέλεσε για τους μαθητές του 13ο νηπιαγωγείου Βόλου η επίσκεψη σε γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της πόλης κατά τη διάρκεια της διαθεματικής προσέγγισης «Διατροφή και Υγεία».

Η κ. Καραουλάνη Φωτεινή μητέρα μαθητή του νηπιαγωγείου, έχοντας υπόψη της, την ενημερωτική συνάντηση στην αρχή του διδακτικού έτους, κατά την οποία ζητήθηκε από τους γονείς η άμεση συμμετοχή τους σε δράσεις του νηπιαγωγείου μας, τους πρότεινε να επισκεφτούμε το ζαχαροπλαστείο στο οποίο και εργάζεται.

Οι υπεύθυνοι του ζαχαροπλαστείου είχαν την πολύ καλή διάθεση να δεχτούν τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου σε ξεχωριστές μέρες ώστε τα παιδιά να βιώσουν με μεγαλύτερη άνεση όλη αυτή τη μαθησιακή διαδικασία.

Τα παιδιά, ντυμένα με τον ειδικό εξοπλισμό του ζαχαροπλαστείου, σκούφο και ποδιά, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία παρασκευής τσουρεκιών από το ζύγισμα των υλικών έως το πλάσιμό τους.

Χάρη στο μοναδικό τρόπο με τον οποίο η κ. Καραουλάνη Φωτεινή, αλλά και η συνεργάτης της η κ. Γιαγκουδάκη Κατερίνα προσέγγισαν τα παιδιά, ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έκδηλος και παρέμεινε αμείωτος καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, καθώς γεύτηκαν γλυκά και παγωτό, το οποίο παρασκευάστηκε εκείνη την ώρα για τα παιδιά και αργότερα στο νηπιαγωγείο παρέλαβαν από τη κ. Καραουλάνη ψημένα τα τσουρέκια, τα οποία είχαν παρασκευάσει στο ζαχαροπλαστείο για να τα γευτούν αργότερα στο σπίτι τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου