ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι

απέχουν-από-τους-ηλεκτρονικούς-πλεισ-217110

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου που ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να εκποιηθεί ακίνητο του Βόλου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας συνεχίζει την αποχή παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις πιέσεις που δέχεται για να ενδώσει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννης Κόνσουλας, ενημέρωσε χθες ότι η απόφαση που ελήφθη προχθές για συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αφορούσε μόνο τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας και οι λοιποί Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι (Θράκης, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Ιωαννίνων, Πατρών, Ναυπλίου και Κρήτης), ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν την αποχή, διεκδικώντας η ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι σε ιδιώτες, προστασία της διαδικασίας της διενέργειας πλειστηριασμών και των συμβολαιογράφων, και προστασία της κατοικίας των ευάλωτων – ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Οι συμβολαιογράφοι του Βόλου και της Θεσσαλίας δεν έχουν πιστοποιηθεί για να λαμβάνουν μέρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παρά το γεγονός ότι η εν λόγω διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, καθώς οι συμβολαιογράφοι τηρούν την εν λόγω απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δύο πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο

Στο μεταξύ, δύο πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για να εκτελεστούν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου με την παλιά διαδικασία. Αυτοί αφορούν σε δύο οικόπεδα εταιρείας με βιομηχανικά κτίρια στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου για ποσό οφειλής 913.185 ευρώ και σε εξ αδιαιρέτου διαμέρισμα-μεζονέτα σε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος για ποσό οφειλής 62.084 ευρώ. Και οι δυο πλειστηριασμοί έχουν επισπεύδουσες τράπεζες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου