ΤΟΠΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου κόντρα στον προϋπολογισμό

εικοσιτετράωρη-απεργία-στις-14-δεκεμβρ-217285

Aνακοίνωση – κάλεσμα από το ΕΚΒ

Εικοσιτετράωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στον νέο προϋπολογισμό προκήρυξε η ΓΣΕΕ και στην οποία θα λάβει μέρος το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τις 14 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΒ επισημαίνεται πως «ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει πιστά, φτωχοποιώντας ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΒ συμμετέχει –και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ «η κοινωνική συμμαχία ενάντια στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο Προϋπολογισμό, που ισοπεδώνει την κοινωνία και ανακυκλώνει την ύφεση, πρέπει να διευρυνθεί και να σφυρηλατηθεί με την ενότητά μας. Όσο η κυβέρνηση θα επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλισμού» την ελληνικής κοινω- νίας, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης». «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου