ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαία η στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου

αναγκαία-η-στήριξη-της-κιβωτού-του-κόσ-217725

Η καθοριστική συνδρομή της τοπικής κοινωνίας στην ενίσχυση της «Κιβωτού του κόσμου», που φιλοξενεί 30 παιδιά, και δέχεται διαρκώς νέα αιτήματα, υπογραμμίζεται στη διαδικτυακή ενημερωτική ανακοίνωση του έμψυχου δυναμικού της δομής, στην οποία καταγράφονται οι άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τοπική δομή που λειτουργεί αποκλειστικά με τη στήριξη του κόσμου και συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής στο Διμήνι, απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να ενισχυθεί το κύμα αγάπης και συμπαράστασης που εκδηλώνεται ήδη από την πρώτη στιγμή λειτουργίας.

Στην «Κιβωτό του κόσμου», που λειτουργεί στο Διμήνι του Βόλου, φιλοξενούνται, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τριάντα αγοράκια ηλικίας από πέντε μέχρι δεκαεπτά ετών.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την υπεύθυνη της δομής που λειτουργεί στην περιοχή μας, Κατερίνα Μαρτίνη, κοινωνική λειτουργό, η οποία ανέφερε ότι ο αρχικός αριθμός των παιδιών ήταν 19 και σήμερα φτάνουν τα 30, ενώ, στο μεταξύ, καταγράφονται είκοσι περίπου αιτήματα σε αναμονή από την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, τα οποία έχουν βρει μια φιλόξενη αγκαλιά στον χώρο, και δεκάδες ακόμη που αναζητούν μια θέση στη δομή που προσφέρει απλόχερα τη θαλπωρή και διαρκή φροντίδα. «Οι περιπτώσεις παιδιών που δεχόμαστε αφορούν παραμέληση, κακοποίηση, εγκατάλειψη, εκμετάλλευση. Αξιολογούμε την κάθε περίπτωση και εντάσσουμε τα παιδιά», υπογραμμίζει η ίδια.

Η δομή λειτουργεί χάρη στην αγάπη του κόσμου και βασίζεται αποκλειστικά στη στήριξη του κόσμου που διαθέτει ευαισθησίες και διάθεση προφοράς. Το διαδικτυακό κάλεσμα στήριξης της δομής που λειτουργεί στο Διμήνι έχει ως στόχο «να ενημερωθεί ο κόσμος (ιδιώτες, επαγγελματίες ή επιχειρήσεις), για τη λειτουργία της δομής και να ευαισθητοποιηθούν, προκειμένου να υπάρχει διαρκής στήριξη και βοήθεια» όπως σημείωσε η υπεύθυνη.

Είδη πρώτης ανάγκης

Στη λίστα με τις άμεσες ανάγκες της «Κιβωτού του κόσμου» περιλαμβάνονται: Κρέας: (μοσχάρι- σπάλα, αρνάκι, χοιρινή σπάλα, χοιρινό, μπριζόλες, κιμάς, 12 κιλά η ημερήσια δόση του μαγειρέματος), κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, 8 κιλά η ημερήσια δόση για το μαγείρεμα), θαλασσινά (καλαμαράκια, χταποδάκι, σουπιές, γαρίδες, 10 κιλά η ημερήσια δόση για το μαγείρεμα), υλικά για το πρωινό και το σχολείο (ατομικοί χυμοί, ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, ζαμπόν, τυρί, δημητριακά, κρουασάν, τσουρεκάκια, κλπ), φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, μπατονέτες, υγρό κρεμοσάπουνο, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κλπ), καθώς επίσης σάλτσες ντομάτας, ζελέ, ξύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, σακούλες απορριμμάτων, αλουμινόχαρτο, σφουγγάρια για τα πιάτα.

Η «Κιβωτός του κόσμου», από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, έχει εναποθέσει όλη τη λειτουργία της στη βοήθεια και στη στήριξη του απλού κόσμου, που με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη προς τα παιδιά, στηρίζει το έργο και τις ανάγκες τους.

«Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία του Βόλου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, όπου και στεγάζεται το νέο σπίτι των παιδιών μας, με σκοπό να κάνουμε γνωστές τις ανάγκες μας, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε ελληνική οικογένεια, αλλά παράλληλα έχοντας εμπιστοσύνη στο αίσθημα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης των ανθρώπων που αναγνωρίζουν και στηρίζουν το έργο μας ώστε να επιβιώσει», επισημαίνεται στη διαδικτυακή ανάρτηση.

Κλείνοντας, η υπεύθυνη της δομής που λειτουργεί στο Διμήνι, επισημαίνει ότι καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 15.00 οι πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι ανοιχτές και όσοι επιθυμούν μπορούν να την επισκεφτούν, να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τις καθημερινές ανάγκες που υπάρχουν. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2421077020 και 77030 και το email: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου