ΤΟΠΙΚΑ

Φτιάχνει o καιρός στη Μαγνησία

φτιάχνει-o-καιρός-στη-μαγνησία-217751

Αποκαθίσταται σταδιακά ο καιρός στη Μαγνησία, ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό και το νέο κύμα κακοκαιρίας, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, επηρεάζουν κατά βάση τις δυτικές περιοχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Σήμερα Τρίτη, ειδικότερα, υπήρξαν συννεφιές κυρίως στα νότια της Μαγνησίας και διαστήματα ηλιοφάνειας, με τους ανέμους να πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο ο καιρός θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα, με αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας και τη θερμοκρασία να ακολουθεί ανοδική πορεία, καθώς οι βόρειοι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες. Την Πέμπτη αναμένονται αραιές συννεφιές, που θα είναι πιο πυκνές στα νότια ορεινά και πιθανόν θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας θα υπάρχουν αραιές συννεφιές, τις οποίες θα διαδέχονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί, ως προς τις μέγιστες τιμές, μεταξύ 15 και 16 βαθμών Κελσίου.

Την Παρασκευή αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού με βροχοπτώσεις, ισχυρούς νοτιάδες και τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, χωρίς προβλήματα για τη Μαγνησία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν επίσης αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, με νότιους ανέμους, οι οποίοι την Κυριακή θα στραφούν σε βόρειους και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 14 και 15 βαθμούς.

Παράλληλα ο κ. Τακούδης υπογραμμίζει ότι δεν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, με εξαίρεση τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος, ο καιρός στη Μαγνησία θα έχει, σε γενικές γραμμές, φθινοπωρινά χαρακτηριστικά.

ΓΛ.ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου