ΤΟΠΙΚΑ

Χτυπούσε τη σύζυγό του με σιδερένιο λοστό και πέτρες…

χτυπούσε-τη-σύζυγό-του-με-σιδερένιο-λο-218096

Χτυπούσε με σιδερένιο λοστό και πέτρες τη σύζυγό του. Τριάντα εφτά μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 42χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για απειλή.

Μάλιστα, η ποινή είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, υπό τον όρο ότι ο 42χρονος θα εμφανίζεται δύο φορές στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα για να δίνει το παρών.

Το επεισόδιο συνέβη στις 20 Μαΐου του 2013 στις 9 το βράδυ σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ο 42χρονος, όπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία, καβγάδισε με τη σύζυγό του για άγνωστο λόγο και άρχισε να τη χτυπάει αλύπητα.

Συγκεκριμένα, της επιτέθηκε σπρώχνοντάς την και χτυπώντας τη με μπουνιές και κλωτσιές. Το απερίγραπτο μαρτύριο όμως που έζησε η γυναίκα δεν σταμάτησε εκεί.

Στη συνέχεια ο 42χρονος την έπιασε από τα μαλλιά τραβώντας την, και με σιδερένιο λοστό και πέτρες άρχισε να τη χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Μώλωπες, εκδρομές, θλαστικά τραύματα υπέστη εξαιτίας του επεισοδίου η σύζυγος του δράστη, η οποία ήταν παρούσα χθες στο δικαστήριο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

Μπροστά στο επεισόδιο ήταν και η ανήλικη κόρη της. Ο 42χρονος μάλιστα απείλησε την ανήλικη, προξενώντας της μεγάλο τρόμο και ανησυχία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο και τον καταδίκασε για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για απειλή, ενώ έπαυσε σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου τη δίωξη εναντίον του για παράνομη οπλοφορία. Να επισημανθεί ότι ο καταδικασθείς εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρο.

Ποινή για μεταβολή αιγιαλού

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες 46χρονο επαγγελματία κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της μεταβολής αιγιαλού. Ο 46χρονος, όπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία, είχε τοποθετήσει εξέδρα με ξύλινο δάπεδο σε παραλιακό χώρο χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Καταδίκη για κλοπή

Ενοχος για κλοπή που έγινε με τη συμμετοχή και άλλων αγνώστων στοιχείων δραστών κρίθηκε την Παρασκευή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 32χρονος Ρομά, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης στην Κασσαβέτεια για άλλα αδικήματα.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίας, εμμένοντας στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Ο 32χρονος έκλεψε από εργοτάξιο στο Διμήνι διάφορα μηχανήματα επεξεργασίας σκυροδέματος συνολικής αξίας 40.000 ευρώ. Ο καταδικασθείς πάντως, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στην κλοπή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου