ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνείς επιστήμονες σε μεγάλο συνέδριο ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

διεθνείς-επιστήμονες-σε-μεγάλο-συνέδ-218911

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών επισήμων, θα κηρυχθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, η έναρξη για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς -EuroMed 2017. Το πανελλήνιο συνέδριο διοργανώνεται στο Βόλο από 1 έως 3 Δεκεμβρίου, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΤΕΠΑΚ, το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο «Περραιβία» – Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών και συνδυάζεται με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια.

Το Συνέδριο, το οποίο λόγω της θεματολογίας του χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας , τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου και της του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ έχει την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από εκατό επιστημονικές εργασίες σε διάφορες θεματικές στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και της ψηφιοποίησης μετά από αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, ενώ θα εκδοθούν ηλεκτρονικά πρακτικά (e-book). Σκοπός του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να αναδειχθεί ως ένα επιστημονικό βήμα κατάθεσης προτάσεων, καλών πρακτικών, ερευνών, διαδικασιών, προτύπων και απόψεων που σαν στόχο έχουν την κατάθεση προτάσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελλαδικού χώρου.

Πληροφορίες για το συνέδριο είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα: http://euromed2017.eu, ενώ για συνεννοήσεις που αφορούν οργανωτικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους: Κων. Σκριάπα, τηλ. 6974-881944 , [email protected] και ΤΕΠΑΚ, Dr Μαρίνο Ιωαννίδη, τηλ. 00357-25002020, E-Mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου