ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Στρατηγόπουλος: Προτεραιότητα η δημιουργία ενός ισχυρού Δικηγορικού Συλλόγου

χρ-στρατηγόπουλος-προτεραιότητα-η-δη-219769

Το τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αναλαμβάνει από σήμερα ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Στρατηγόπουλος, μετά την εκλογή του στην προεδρία του τοπικού Συλλόγου. Ευχάριστη έκπληξη των χθεσινών εκλογών, ήταν η μαζική συμμετοχή των δικηγόρων στην ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο με μία μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία. Δικαίωμα ψήφου είχαν 541 δικηγόροι. Στη διαδικασία συμμετείχαν και ψήφισαν 449 άτομα. Η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Στρατηγόπουλου στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συγκέντρωσε 356 ψήφους, ενώ βρέθηκαν επίσης 70 λευκά και 21 άκυρα.

Για τη νέα Διοίκηση η καταμέτρηση συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εκλέγονταν σίγουρα οι: Βασίλης Μπακαλιάνος, Αχιλλέας Θεοχάρης, Παναγιώτης Σαράφης, Γιώργος Αθανασάκης, Λευτέρης Σολιδάκης, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Μαρία Ξυφώλη, Λυδία Σαμαρά, Νίκη Τσιλιβίδου, Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, Κώστας Κλειδωνάρης, Θωμάς Τσιρογιάννης, Αχιλλέας Θεοχάρης, Γιάννης Διαμαντής ενώ παίζονταν η 14η θέση για την οποία γίνονταν επανακαταμέτρηση μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων.

Το μήνυμα της επόμενης μέρας

Στις πρώτες του δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ως πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ο κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, τόνισε ότι στις πρώτες προτεραιότητες συγκαταλέγεται, η δημιουργία ενός Δικηγορικού Συλλόγου ισχυρού, λειτουργικού και φιλικού προς τα μέλη του, με την ενεργητική συμμετοχή του συνόλου των ίδιων των δικηγόρων.

«Εν μέσω εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών -λόγω της κρίσης- ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου πρέπει και θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αντιστοιχεί για αυτό και στοχεύουμε άμεσα να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνατότητες για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα και να υπάρξει δραστική φυγή του δικηγόρου προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

Βέβαια δεν παρέλειψε ο ίδιος να επισημάνει, πως απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η ενότητα του κλάδου αλλά και η αλληλεγγύη, όπως είπε, που πρέπει να δείξουν μεταξύ τους οι δικηγόροι.

Επανέλαβε πως οι προτάσεις που παρουσίασε στους συναδέλφους του για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δικηγορικού Συλλόγου, είναι για τον ίδιο δεσμευτικές ενώ επίσης διαβεβαίωσε πως το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου είναι για τον ίδιο θέμα, ύψιστης προτεραιότητας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου