ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος, η επόμενη στάση της Σχολής Επιχειρηματικότητας

ο-βόλος-η-επόμενη-στάση-της-σχολής-επιχ-220737

Στον Βόλο θα είναι η επόμενη στάση της Σχολής Επιχειρηματικότητας, ενός θεσμού που εδώ και τρία χρόνια εμπνέει εκατοντάδες νέους στην Ελλάδα να κάνουν μία ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα. Μετά την επιτυχημένη υλοποίησή της στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη σειρά έχει ο Βόλος, καθώς η Σχολή Επιχειρηματικότητας επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Μαγνησίας από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου. Διοργανωτής της πρωτοβουλίας είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Think Young, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 Σχολές παγκοσμίως. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Σχολές ταξιδεύουν και στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος της CocaCola (The Coca-Cola Foundation) και της CocaCola στην Ελλάδα, που σταθερά στηρίζει πρωτοβουλίες και προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της χώρας μας.

Στόχος της Σχολής είναι η κάλυψη του κενού μεταξύ της εκπαίδευσης στο επιχειρείν και της καινοτόμου μάθησης μέσα από ενδιαφέροντες συνεντεύξεις και workshops, χωρίς δασκάλους, αλλά με καθοδηγητές επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα τους. Με θέμα και αυτής της Σχολής την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, 100 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 35 ετών θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Xenia του Βόλου, όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες, για μια ολόκληρη εβδομάδα, θα μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά της επιτυχίας τους και θα τους δώσουν συμβουλές για το πώς μπορεί μία ιδέα να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της Σχολής, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και στη συνέχεια καλούνται να εμπνευστούν το δικό τους ολοκληρωμένο business plan το οποίο και θα παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή την τελευταία ημέρα, σε μια τελετή για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στον Βόλο. Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που θα παίξουν τον σημαντικό ρόλο του μέντορα στη Σχολή, θα βρίσκονται και επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τόπο τους.

Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας, όμως, δεν θα σταματήσει στον Βόλο, αφού το 2018 δύο ακόμη Σχολές περιμένουν τους επίδοξους επιχειρηματίες της Ελλάδας: στην Πάτρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και τη Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου