ΤΟΠΙΚΑ

Ατιμώρητος χρήστης ουσιών για κατοχή 50 γρ. κάνναβης

ατιμώρητος-χρήστης-ουσιών-για-κατοχή-50-220910

Ατιμώρητος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 33χρονος Βολιώτης, ο ποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 33χρονος κατελήφθη να έχει επάνω του μία ποσότητα κάνναβης βάρους 57,05 γραμμαρίων και μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από χρήστη. Έτσι η υπόθεσή του εκδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ίδιος δεν παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια Βόλου, αν και είχε ποσότητα χασίς που ήταν πάνω από 50 γραμμαρίων.

Στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 33χρονος είναι χρήστης ουσιών και είχε πάνω του τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετέτρεψε έτσι την κατηγορία από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών, και έκρινε ατιμώρητο τον κατηγορούμενο όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισής του παρουσίασε στο δικαστήριο αποφάσεις δικαστηρίων για άλλες υποθέσεις άλλων κατηγορουμένων, στις οποίες λόγω ακριβώς ότι οι κατηγορούμενοι ήταν χρήστες τοξικών ουσιών υπήρξαν ακόμη και απαλλαγές από πολυετείς καθείρξεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου