ΤΟΠΙΚΑ

Αριστούχος οικονομολόγος από το Προμύρι

αριστούχος-οικονομολόγος-από-το-προμ-221143

Ακολούθησε το όνειρό του παρά τις αντιξοότητες και πέτυχε. Ο λόγος για τον Ηλία Βαλτά, νέο από το Προμύρι, το χωριό του Πηλίου, που χθες αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ήταν ο αριστούχος που ανέβηκε στο βήμα και εκφώνησε τον όρκο κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Κορδάτος για τους αποφοίτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Ηλίας Βαλτάς, είχε στόχο να σπουδάσει οικονομικά. Μολονότι η οικογένειά του ζει μόνιμα στο Προμύρι και ασχολείται με αγροτικές εργασίες, εκείνος χάραξε τη δική του πορεία. Οσο ήταν στο Λύκειο πηγαινοερχόταν χιλιόμετρα από το Προμύρι στον Βόλο και αντίστροφα προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα σε φροντιστήριο, να δώσει πανελλαδικές και να εισαχθεί στη σχολή της προτίμησής του.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν η πρώτη επιλογή για τον Ηλία Βαλτά.

Η φοιτητική του ζωή ήταν μοιρασμένη μεταξύ Βόλου, όπου παρακολουθούσε τα μαθήματα της σχολής, του και Προμυρίου, όπου βοηθούσε την οικογένειά του στις αγροτικές εργασίες.

Τα κατάφερε όμως και χθες αποφοίτησε με βαθμό 8,7. Ηταν ο αριστούχος μάλιστα που εκφώνησε τον όρκο στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος.

Ο ίδιος μιλά για δικαίωση του αγώνα του και δηλώνει ότι θα συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο τις σπουδές του. «Στόχος μου να απασχοληθώ στον τραπεζικό τομέα», λέει ο Ηλίας Βαλτάς, που ως νέος οικονομολόγος διαβλέπει για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα: «η κρίση υπάρχει και θα υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο. Και το χειρότερο είναι ότι εξαιτίας της κρίσης δεν μειώθηκαν απλώς τα όνειρα. Η κρίση έκανε τους νέους να μην ονειρεύονται».

Τα πτυχία τους παρέλαβαν χθες οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην οικονομική κρίση και των νέων οικονομολόγων που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, στον χαιρετισμό του πριν την απονομή των πτυχίων.

Προέτρεψε τους αποφοίτους να παράγουν πλούτο για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενες γενιές, και τους συμβούλευσε να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά ως κοινωνική επιστήμη. «Πέρα από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι και αξίες. Και στις αποφάσεις σας θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη έννοιες όπως ο άνθρωπος, η δικαιοσύνη, το περιβάλλον. Εχετε ζήσει τη χειρότερη οικονομική κρίση και τι σημαίνει να λαμβάνονται άδικες αποφάσεις», είπε ο κ. Ζουμπουλάκης απευθύνοντας συγχαρητήρια και στους γονείς των αποφοίτων που, εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου