ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες οδηγοί κατέθεσαν πινακίδες στην εφορία Βόλου

εκατοντάδες-οδηγοί-κατέθεσαν-πινακί-221532

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων αυτοκίνητων στην εφορία Βόλου. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα διπλάσιοι οδηγοί σε σχέση με πέρυσι έβγαλαν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία. Καθημερινά στη Δ.Ο.Υ. απευθύνονται δεκάδες κάτοχοι αυτοκινήτων και έξω από το γραφείο αυτοκινήτων σχηματίζονται ουρές…

Οι κατατεθειμένες πινακίδες το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες αριθμούν τις 1.400, ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν 700. Τουλάχιστον εξήντα οδηγοί οχημάτων σπεύδουν καθημερινά στην εφορία Βόλου αρκετοί από αυτούς για να βγάλουν τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία.

Οι οδηγοί φαίνεται ότι κουράστηκαν να επιβαρύνονται με δυσβάσταχτα ασφάλιστρα, τέλη, ΚΤΕΟ. Πλέον είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι από κάθε άλλη χρονιά. Κάποιοι δεν έχουν χρήματα για το ΚΤΕΟ. Θα προτιμήσουν να εγκαταλείψουν την οδήγηση. Αλλοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για τα ασφάλιστρα, τα τέλη. Θα κάνουν το ίδιο.

Στο Τμήμα Αυτοκινήτων υπάρχει πολλή κίνηση. Εξάλλου, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πολιτική απόφαση 1084 του 2017 και να κάνουν άρση για τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για όσο διάστημα επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη και τον φόρο. Η εν λόγω απόφαση έχει μεγάλη ανταπόκριση. Κυρίως το καλοκαίρι οι άρσεις είναι περισσότερες, με τους αιτούντες να είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μοτοσικλετιστές.

Παράλληλα, μεγάλο ρόλο στην αύξηση του αριθμού των οδηγών που καταθέτουν τις πινακίδες τους, εκτιμάται ότι έπαιξε και η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο, η οποία είχε βεβαιώσει χρέη σε πολλούς. Οι οδηγοί αυτοκινήτων είναι θορυβημένοι από τις οφειλές, το παίρνουν απόφαση και αφήνουν και το τιμόνι.

Το επόμενο διάστημα η κίνηση στο Τμήμα Αυτοκινήτων στην εφορία Βόλου προβλέπεται -όπως άλλωστε και κάθε χρόνο- να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και να κορυφωθεί. Η ενημέρωση για τα νέα τέλη έγινε στο taxisnet μόλις χθες Παρασκευή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου